În fiecare zi, milioane de oameni din întreaga lume sunt implicați în fabricarea produselor alimentare și a mărfurilor vândute pe rafturile a nenumărați retaileri, cum este și Lidl.

La fel ca guvernele, și companiile au responsabilitatea de a se asigura că drepturile omului sunt respectate în mod imperativ pe parcursul lanțurilor de aprovizionare globale, precum și în relațiile lor de afaceri directe. De aceea, noi, la Lidl, ne asigurăm că partenerii noștri de afaceri sunt aliniați cu angajamentul nostru față de respectarea drepturilor omului pe toate verigile lanțului valoric.

Respectarea și protejarea acestor drepturi fundamentale face parte din responsabilitatea noastră corporativă. În aceste eforturi, suntem ghidați de principiile stabilite în cadre valabile la nivel internațional, cum ar fi Declarația Universală a Drepturilor Omului a Organizației Națiunilor Unite, Principiile directoare ale ONU privind afacerile și drepturile omului și Declarația Organizației Internaționale a Muncii (OIM) privind principiile și drepturile fundamentale la locul muncă.

Credem în valoarea respectului mutual, a echității și responsabilității față de semenii noștri și de societate ca întreg, astfel că le-am inclus în principiile corporative ale Lidl.

Ca parte a Grupului Schwarz, Lidl România se angajează să respecte drepturile omului. Puteți accesa Declarația aplicabilă întregului Grup Schwarz, aici: