Kakao

Cacao

ANGAJAMENTUL LIDL PENTRU AGRICULTURĂ SUSTENABILĂ PE COASTA DE FILDEȘ

În calitate de retailer, ne dorim și ca materiile prime precum cacaoa să fie cultivate într-un mod mai sustenabil. Astfel, ne putem asigura că vom putea avea acces pe termen lung la materii prime precum cacaoa din Africa, a cărei cultivare asigură existența populațiilor locale. Agricultura sustenabilă contribuie, în același timp, la protejarea pădurilor tropicale, ce constituie unul dintre cele mai importante ecosisteme ale Planetei.

De aceea, am creat PROCACAO - un centru de training pentru micii fermieri din Coasta de Fildeș, una dintre țările cu cea mai mare producție de cacao. Fermierii sunt instruiți în ceea ce privește agricultura sustenabilă, așa încât să învețe cum să cultive cacaoa într-o manieră mai prietenoasă cu mediul și cu tehnici moderne.

Prin proiectul PROCACAO, fermierii învață și despre cultivarea eficientă a altor materii prime agricole pe plantațiile lor. Astfel, aceștia își pot asigura traiul, dar pot contribui și la prezervarea mediului înconjurător. Prin agricultură mai sustenabilă, micii fermieri pot face față mai ușor schimbărilor climetice și volatilității prețurilor materiilor prime. Un alt beneficiu este că oferă un mijloc de asigurare a existenței și pentru generațiile viitoare.

Despre PROCACAO

picture

Proiectul PROCACAO a fost lansat in 2012 de catre Lidl, impreuna cu Asociatia Germana pentru Cooperare Internationale (GIZ) si Departamentul de Stat pentru Dezvoltare Rurala (ANADER) al Coastei de Filder. Pana acum, 18.000 de fermieri continuă să își dezvolte afacerile datorită programului PROCACAO. Prin intermediul acestuia, cantitatea de pesticide folosite pentru recolte a fost redusă, solul a fost protejat și, încă din primii ani, culturile dau un randament mai bun.

Din 2019, datorită succesului pe care l-a avut, proiectul se autofinanțează și continuă independent de ANADER și de guvern. Puteți afla mai multe despre PROCACAO vizionând documentarul nostru.

 

picture

Rezultatele PROCACAO

lrb.user

0 de fermieri de cacao instruiți prin proiect

lrb.quality

de cursuri realizate

DE CE ESTE IMPORTANTĂ PRODUCȚIA SUSTENABILĂ DE CACAO

picture

Aproximativ 40% din producția globală de cacao vine de pe Coasta de Fildeș, ceea ce face ca această țară să fie cel mai mare producător de cacao din lume. 1 din 4 locuitori ai țării este, direct sau indirect, dependent de cultivarea boabelor, astfel că 6 milioane de oameni își asigură existența din această materie primă. Cea mai mare parte a recoltelor provine din plantații mici, de familie. Însă, după mulți ani de cultivare, acestea nu mai pot da randamentul necesar, din cauza metodelor agricole învechite de care se folosesc. Astfel, în trecut, pentru a face loc unor noi plantații, pădurile tropicale au fost defrișate ilegal, distrugând habitatul multor specii.

Fermierii de cacao trebuie să învețe metode moderne de cultivare, pentru a putea proteja solul și vegetația, asigurându-și în același timp o recoltă suficient de bogată. Prin educare, fermierii își pot continua pe temen lung activitatea, răspunzând într-un mod sustenabil la cererea globală de cacao.

Prin proiectul PROCACAO, demonstrăm că agricultura și protecția mediului pot merge mână în mână și în cazul materiilor prime precum cacaoa.