Ciocolata WayToGo

Way To Go

WAY TO GO - CIOCOLATA SUPER-FAIRTRADE DE LA LIDL

Lidl face demersuri constante pentru a-și extinde gamele marcă proprie cu produse sustenabile. Acum, Lidl lansează „Way To Go”, Ciocolata Super-Fairtrade. Cacaua folosită pentru această ciocolată provine din culturi sustenabile din Ghana.

De la sfârșitul anului 2016, Lidl folosește cacao exclusiv din producție certificată pentru toate produsele marcă proprie ce conțin această materie primă. De exemplu, întreaga gamă de batoane de ciocolată marcă proprie Lidl este certificată Fairtrade.

Lidl face un pas mai departe cu ciocolata „Way To Go” și devine primul discounter care reduce discrepanțele în ceea ce privește veniturile fermierilor ce cultivă cacao. Pentru fiecare ciocolată „Way To Go”, fermierii vor beneficia de prime și programe de formare. Acestea contribuie la condiții sigure de muncă pentru cultivatorii de cacao, dar și la protecția mediului.

Prime pentru fermierii de cacao

Way To Go este o ciocolată delicioasă, disponibilă în sortimentele cu lapte, neagră, cu sare de mare și caramel, precum și cu nuci pecan și nucă de cocos. Însă lucrul cu adevărat special la ciocolata Way To Go este programul de prime care face posibile îmbunătățiri notabile pentru fermierii de cacao: pentru rețeta acestui produs, Lidl achiziționează cacao 100% sustenabilă de la organizația de mici fermieri Kuapa Kokoo din Ghana. Printr-un program de prime de la Fairtrade și Lidl, fermierii pot culege roadele fiecărei tablete de ciocolată vândute. Întâi, fermierii primesc o primă de la Fairtrade, deoarece și-au asumat angajamentul de a cultiva cacao în conformitate cu cerințele de cultivare ale programului Fairtrade. Apoi, și Lidl plătește micilor fermieri o primă stabilită pentru fiecare tabletă de ciocolată vândută. Această primă se numește „Primă de îmbunătățire a venitului”.

Pentru a avea un impact pe termen lung, prima de îmbunătățire a veniturilor nu va fi achitată în numerar. În schimb, va fi direcționată către două inițiative. Micii fermieri vor învăța cum să implementeze metode de cultivare și recoltare mai sustenabile, dar și forme mai eficiente și mai blânde de cultivare a cacauei. Acest lucru nu numai că permite fermierilor să își îmbunătățească randamentul producției, crescând astfel veniturile, dar contribuie și la protejarea mediului.

În plus, fermierii sunt ajutați să cultive și alte plante și materii prime pentru a produce orez, miere și săpun și pentru a dobândi cunoștințe de business. Astfel, vor putea avea mai multe surse de venit și vor putea să devină mai puțin dependenți de fluctuația prețurilor materiilor prime. În plus, există și un efect secundar pozitiv pentru mediu: O agricultură mai diversificată va îmbunătăți calitatea solului din zonele de cultivare și va crește biodiversitatea.