Mediu

Mediu

RESPONSABILI PENTRU PROTEJAREA MEDIULUI

În tot ceea ce facem, ne propunem să acționăm cu grijă față de mediul înconjurător. Colectăm selectiv deșeurile și le trimitem către centrele de reciclare și adaptăm ambalajele pentru a consuma doar strictul necesar de resurse. Mai mult, eforturile de a construi magazine cu impact redus asupra mediului sunt continue. Urmărim, mai ales, optimizarea consumului de resurse, prin utilizarea eficientă a energiei electrice și reducerea cantității de apă consumate și utilizarea materialelor de construcție reciclate. În același timp, cele cinci depozite ale noastre sunt amplasate astfel încât să asigure rute optime de aprovizionare, pentru că transportul de mărfuri joacă un rol crucial în activitatea noastră.

Actiunile noastre

Reducem impactul ambalajelor asupra mediului. Luăm măsuri atât pentru a reduce cantitatea de ambalaje și cât și pentru colectarea selectivă a deșeurilor, pe care le trimitem către centrele de reciclare. Adaptăm ambalajele pentru a consuma doar strictul necesar de resurse.

Combatem risipa alimentară. Colaborăm cu ferme, care preiau cantitățile de legume și fructe care ies din vânzare, și cu o serie de asociații și fundații, către care donăm produse alimentare (aflate în termen de valabilitate) și produse nealimentare care ies din vânzare.

Clădirile noastre sunt construite ținând cont de cele mai exigente standarde de protecție a mediului. Noul sediu administrativ al Lidl România include instalații de ultimă generație care reduc consumurile de resurse.

Eficientizăm permanent transportul mărfurilor. Depozitele noastre sunt amplasate astfel încât să asigure rute optime de aprovizionare, având un număr echilibrat de magazine alocate fiecărui centru logistic.

Proiecte