Colectă de alimente în magazinele Lidl

Colectă de alimente în magazinele Lidl

COLECTĂ DE ALIMENTE ORGANIZATĂ DE LIDL ȘI BANCA PENTRU ALIMENTE

În perioada 1-31 decembrie 2022, clienții Lidl pot ajuta persoanele defavorizate să se bucure de sărbători, donând alimente neperisabile. Alimentele sunt colectate în cutiile special amenajate la ieșirile din magazinele Lidl participante, urmând să fie preluate de Băncile pentru Alimente din regiune și distribuite către cei care au mai multă nevoie.

Colecta de alimente

PRODUSELE CE POT FI DONATE

Produsele care pot fi donate sunt semnalizate la raft și fac parte din categorii neperisabile, care nu necesită o temperatură specială de păstrare, precum: alimente de bază (ulei, făină, zahăr, orez, ingrediente de copt), conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste făinoase, sosuri, lapte UHT (care se păstrează la temperatura camerei), produse de patiserie ambalate, biscuiți, cafea, ceai, dulceață și gemuri.

MAGAZINELE LIDL ÎN CARE SE VA DESFĂȘURA CAMPANIA

Lista magazinelor în care va avea loc colecta este disponibilă aici:

BĂNCILE PENTRU ALIMENTE ÎN ROMÂNIA

În România, aproximativ 5 milioane de români trăiesc în pragul sărăciei. Pentru a contribui activ la reducerea risipei alimentare și la combaterea sărăciei din țară, Lidl a sprijinit înființarea primei rețele de Bănci pentru alimente din România, care funcționează după modelul Federației Europene a Băncilor pentru Alimente (FEBA).

Băncile pentru Alimente sunt organizații non-profit care colectează și distribuie ONG-urilor partenere produsele pe care producătorii, importatorii, distribuitorii sau retailerii le donează.

În paralel cu donația de produse alimentare și non-alimentare realizată direct de către retailer, Lidl și Băncile pentru alimente din București, Cluj, Roman, Oradea, Brașov, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați organizează simultan o colectă de alimente prin care și clienții pot sprijini persoanele defavorizate. Prin această acțiune, clienții Lidl pot dona alimente care vor ajunge la persoanele din categoriile cele mai vulnerabile: familii numeroase sau monoparentale care au dificultăți în procurarea hranei zilnice, vârstnici din centre rezidențiale sau rămași fără sprijinul familiei, copii din centre de plasament, din centre de zi sau de recuperare, persoane cu dizabilități, victime ale violenței domestice sau ale traficului de persoane etc.