Obiective bazate pe știință

Obiective bazate pe știință

OBIECTIVE BAZATE PE ȘTIINȚĂ

Schimbările climatice sunt un pericol la nivel global și, pentru combaterea lor, e nevoie de acțiune la toate nivelurile societății. Lidl România s-a angajat să contribuie la protejarea climei printr-o varietate de măsuri, implementate de-a lungul timpului. Acum, facem un pas decisiv, prin setarea unor obiective științifice ambițioase – cunoscute și drept Obiective bazate pe știință.

În august 2020, Grupul Schwarz și-a luat angajamentul față de inițiativa Obiectivelor bazate pe știință, în numele tuturor membrilor săi. În următoarea perioadă, vom defini o serie de obiective și măsuri specifice, cu scopul de a evita, a reduce și a compensa emisiile de CO2  în cadrul operațiunilor și pe lanțul de valoare.

CE SUNT OBIECTIVELE BAZATE PE ȘTIINȚĂ

Obiective bazate pe stiinta

Obiectivele bazate pe știință (SBTs) sunt obiective de reducere a celor mai importante emisii de gaze cu efect de seră, definite pe bază științifică.
Inițiativa Obiectivelor bazate pe știință a fost lansată în 2005 de către CDP (Carbon Disclosure Project), WRI (World Resources Institute), WWF (World Wide Fund for Nature) și UNGC (United Nations Global Compact).

Companiile care iau parte la această inițiativă își setează obiective ambițioase pentru a reduce gazele cu efect de seră de care sunt responsabili, în accord cu Acordul climatic de la Paris, din 2015.