Weltkarte

Transparența în lanțul de aprovizionare nealimentar

 

În portofoliul nostru, avem produse din toată lumea. Pentru realizarea produselor marcă proprie, lucrăm direct cu producătorii, pentru a promova o metodă de producție mai responsabilă. Pentru a ști exact unde și cum sunt realizate produsele noastre, e important să ne cunoaștem bine partenerii de business, mai cu seamă cu cât și clienții noștri sunt din ce în ce mai interesați de originea și metodele de producție ale acestora.

Furnizorii noștri din sectorul non-alimentar

Am transformat această dorință pentru transparență într-una dintre prioritățile noastre.

În acest context, am făcut publice listele noastre de furnizori, alături de informații despre întreaga noastră gamă de produse nealimentare, constând în textile și încălțări, dar și articole precum jucării, echipament sportive sau mobilier pentru grădină. Asemenea întregii industrii, și Lidl obține o mare parte din gama sa nealimentară de la producători independenți din țări asiatice, cum sunt Bangladesh sau China. În ciuda considerabilului progres și creșteri economice din aceste țări, condițiile sociale și de mediu pot varia.

De aceea, ne concentrăm în special pe implementarea unor standarde minime recunoscute. De exemplu, Lidl se asigură că toate unitățile în care sunt produse articolele nealimentare marcă proprie sunt testate cu regularitate de experți intependeți și locali, în linie cu standardele recunoscute BSCI sau SA 8000. În același timp, compania noastră urmărește systematic orice capitol care are nevoie de îmbunătățire.

 

Lista principalelor unități de producție pentru mărcile proprii Lidl din domeniul textilelor și încălțărilor

(Ultima actualizare: 29.03.2021)

Lista principalelor unități de producție pentru mărcile proprii din categorii precum jucării, echipament sportive sau mobilier pentru grădină:

(Ultima actualizare: 29.03.2021)