Responsabili cu mediul  și la cumpărături.

Responsabili cu mediul și la cumpărături

Vrem un viitor cu mai puțin plastic!

Respectul pe care îl acordăm mediului înconjurător ne ajută să luăm măsurile necesare pentru reducerea cantității deșeurilor de plastic. Și toate inițiativele pe care le luăm se înscriu în programul REset Plastic, al Grupului Schwarz. Prin acest demers, nu urmărim altceva decât să transformăm în realitate viziunea unei lumi cu mai puțin plastic.

  • Am introdus la Brutăria Lidl pungi mai mici și am redus astfel consumul de plastic și hârtie.

  • Am renunțat la pungile de plastic în care comercializam bananele bio.
  • Am redus cu peste 18% cantitatea de plastic din ambalajele Alesto.
  • Am introdus pungi de plastic compostabil în Piața Lidl, iar la Brutăria Lidl am introdus pungi de hârtie cu fereastră din material compostabil, pentru ca ele să fie complet reciclabile.

  • 2019 - Am scos complet de la vânzare paharele, paiele, farfuriile și tacâmurile din plastic.
  • Ne bucurăm de prospețime în Piața Lidl, cu săculeții reutilizabili pentru fructe și legume.

picture

Săculeții reutilizabili. Țin la fructele și legumele tale, de fiecare dată când vii la Piața Lidl.

Lupta împotriva plasticului are un motto: Renunță la ce nu poți refolosi! Odată ce alegi săculeții reutilizabili, nu vei mai alege pungile de plastic. 

Și așa, când vii la cumpărături, poți combate risipa pungilor de unică folosință și răspândirea lor în natură. Asta înseamnă că vei putea folosi săculeții ori de câte ori îți cumperi ceva bun din Piața Lidl, iar noi vom scădea greutatea lor la casă, ori de câte ori îi așezi pe cântar. Ba mai mult, dacă ai luat deja săculeți reutilizabili de la alți comercianți, poți veni cu ei. Procedăm la fel, le vom scădem greutatea la casa de marcat.

picture

Un RE:MEDIU bun, pentru că merităm un viitor mai bun!

Doar împreună putem face un mediu mai curat! Când tu renunți la o pungă de plastic de unică folosință, pentru că alegi să îți pui cumpărăturile în săculeții reutilizabili, noi donăm 0,10 lei către programul Cu Apele Curate. Acest program, dezvoltat de organizația MaiMultVerde, își propune să curețe albia Dunării de plastic. Îți mulțumim pentru implicare!

picture