Textil

Textile

Ne dorim să facem produsele sustenabile cât mai accesibile pentru clienții noștri și, de aceea, lucrăm constant la soluții inovatoare pentru îmbunătățirea acestora. Pentru noi, sustenabilitatea este o caracteristică decisivă a produselor pe care le punem la raft, inclusiv în ceea ce privește textilele. Mai jos, puteți afla mai multe despre angajamentul nostru în domeniul textilelor.

Proiecte

Lidl Detox Commitment

În decembrie 2014, Lidl a fost primul retailer care a participat la Campania Greenpeace Detox. Lidl și-a propus să elimine complet utilizarea a 11 grupe de substanțe chimice, pe care Greenpeace le-a definit ca fiind interzise, din producția mărcilor proprii de textile și de încălțăminte până la finalul anului 2020, sau să înlocuiască aceste chimicale cu substanțe sigure. Puteți consulta Raportul Lidl Detox 2020 aici.

Proiectul PURE

Sustenabilitatea și respectarea celor mai înalte standarde de siguranță și de mediu sunt extrem de importante pentru noi. De aceea, Lidl și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au creat și lansat programul de training-uri PURE în 2017. Mai multe informații sunt disponibile aici.

ACT

Din noiembrie 2019, Lidl este membru al inițiativei internaționale „Action, Collaboration, Transformation“ (ACT), prin care colaborează cu alte companii pentru a asigura salarii minime echitabile în industria textilă.