Conservarea resurselor

Pentru un viitor mai bun - pentru o utilizare responsabilă a resurselor

Noi, oamenii, avem nevoie de din ce în ce mai multe resurse. Populația lumii este în creștere și, în același timp, cresc și consumul de apă și materii prime, precum și cantitatea de deșeuri. De aceea, ne asumăm responsabilitatea pentru o utilizare cumpătată a resurselor. Prin aceasta, înțelegem achiziționarea de materii prime într-un mod mai prietenos cu mediul, acționând din ce în ce mai des în conformitate cu modelul economiei circulare, evitând și reducând risipa alimentară și asigurându-ne că folosim cu responsabilitate resursele de apă.

Prin urmare, Lidl se angajează să protejeze constant și să utilizeze în mod responsabil resursele de-a lungul întregului lanț valoric.

În acest document, vei găsi mai multe informații despre angajamentul nostru extins în privința utilizării responsabile a resurselor.

Știați că...

La data de 21 iunie 2021 - Ziua Suprasolicitării Pământului / Earth Overshoot Day – România a consumat deja toate resursele pe care natura le poate reînnoi în mod natural. La nivel mondial, în 2021, această zi a fost pe 29 iulie.

Angajamentul nostru în cifre

% mai puțin plastic

în ambalajele noastre, până în 2025.

% materiale reciclate

Până în 2025, vom folosi în medie 25% materiale reciclate pentru ambalajele din plastic ale produselor marcă proprie.

% din ambalajele de plastic

ale produselor marcă proprie vor fi reciclabile în proporție cât mai mare până în 2025.

% cacao certificată

utilizată pentru toate produsele marcă proprie, de la finalul anului 2020.

Peste 1050 de tone de produse donate

către Băncile pentru Alimente din România, din 2016 și până acum.

% materii prime certificate

până în 2025, vom achiziționa materii prime esențiale, cum ar fi soia, uleiul de (semințe de) palmier sau cacao, într-o manieră mai sustenabilă.

Am renunțat la microplasticul solid și lichid

în compoziția produselor noastre cosmetice, precum și în detergenți, agenți de curățare și produse de curățare* marcă proprie. *cu condiția ca particularitățile și calitatea produselor să permită acest lucru.

% R-PET

Din anul financiar 2020, am introdus sticla din 100% R-PET pentru băutura vegană Vemondo 750 ml (material reciclat), marcă proprie Lidl.

Domeniile noastre de acțiune pe tema conservării resurselor

Măsurile noastre pentru conservarea resurselor

Conservarea resurselor