Respectarea biodiversitatii

Pentru un viitor mai bun - pentru un mediu mai curat

Diversitatea speciilor se află la baza ecosistemelor funcționale și le face mai rezistente în fața modificărilor externe, așa cum sunt, de exemplu, schimbările climatice. În plus, biodiversitatea ne ajută să oferim un sortiment divers de produse. Dacă diversitatea speciilor este amenințată, acest lucru influențează inclusiv disponibilitatea și calitatea produselor noastre. Unul dintre principalii factori ai declinului biodiversității este reprezentat de practicile agricole. De aceea, compania noastră își asumă responsabilitatea pentru propriile operațiuni și inclusiv pentru lanțurile noastre de aprovizionare. Putem prezerva diversitatea speciilor de animale și plante și habitatele naturale, prin modul în care ne aprovizionăm și punem la vânzare materii prime și produse, prin metodele de fabricare a acestora, dar și prin modul în care ne construim magazinele.

Prin urmare, Lidl susține respectarea biodiversității.

Mai multe informații despre angajamentul nostru în privința respectării biodiversității, se găsesc în politicile pentru un sortiment responsabil.

Informații utile

Potrivit Greenpeace, doar 20% din suprafețele pădurilor virgine de pe Glob au fost prezervate. În fiecare minut, este defrișată o suprafață echivalentă cu 42 de terenuri de fotbal.

ANGAJAMENTUL NOSTRU ÎN CIFRE

Peste 360

de produse BIO in oferta noastra

Pana la finalul anului 2025

ne propunem să avem lanțuri de aprovizionare care să nu implice defrișări, conversia pădurilor și exploatare.

Respectarea biodiversitatii