Sortiment Lidl

Sortiment

Ce presupune politica noastră de achiziții sustenabile?

Suntem în permanență preocupați de o gestionare corectă a resurselor, pentru ca acestea să fie disponibile și pe termen lung. De aceea, în ceea ce privește politica de achiziții sustenabile, ne-am angajat să luăm măsuri pentru a îmbunătăți calitatea produselor noastre, să reducem impactul asupra mediului și să generăm un impact pozitiv asupra societății și economiei.

Abordăm această temă astfel:

  • ce vindem, astfel încât impactul designului de produs și al procesului de producție să fie cât mai mic;
  • cum vindem, astfel încât procesul de aprovizionare să aibă un impact redus;
  • cum comunicăm, astfel încât interacțiunea noastră cu furnizorii, producătorii și consumatorii să aibă un impact negativ cât mai mic asupra consumului și risipei alimentare, asupra modului în care sunt utilizate produsele non-alimentare și ceea ce rezultă ca deșeu;
  • câte bunuri și servicii achiziționăm de pe piața locală.

Cum ne asigurăm de calitatea produselor?

Lucrăm corect cu toți furnizorii noștri și respectăm împreună standardele de calitate și normele legislative. Ne îndeplinim această misiune prin verificarea originii și urmărirea produselor alimentare, în toate etapele de producție și comercializare, dar și prin efectuarea periodică de audituri în fabricile din România care produc pentru noi.

În plus, produsele alimentare marcă proprie sunt produse în fabrici care trebuie să dețină una dintre următoarele certificări:

IFS este un standard alimentar utilizat pentru auditarea producătorilor din industria alimentară și pune accent pe sănătatea consumatorului, pe siguranța alimentelor, pe calitatea produselor și a modului în care acestea sunt procesate.

- BRC este utilizat în standardizarea calității produselor, a siguranței în procesare și în tot lanțul de procese și ne asigură de faptul că producătorii își respectă obligațiile legale în ceea ce privește protecția consumatorului.

FSSC demonstrează că furnizorul operează cu sisteme de management pentru siguranța alimentelor și îndeplinește atât cerințele ISO 22000, cât și așteptările clienților noștri.

Ce măsuri luăm pentru asigurarea trasabilității produselor?

Asigurăm transparența în ceea ce privește originea produselor noastre, a modalității de fabricare și ingredientelor folosite, pentru că acordăm o importanță deosebită aspectelor ce țin de trasabilitatea, calitatea şi etichetarea produselor alimentare. În timpul dezvoltării unui produs nou, furnizorii ne oferă detalii despre ingredientele din rețete și toate informațiile privind trasabilitatea. Etichetele produselor noastre oferă informații clare, într-un limbaj accesibil. În plus, revista săptămânală și site-ul nostru oferă o serie de informații, pentru ca detaliile privind politicile noastre și produsele comercializate, să poată fi mereu accesate.