Standardul nostru de calitate

Promisiunea noastră

Cum asigurăm o calitate superioară

Pentru a continua în mod constant să ne dezvoltăm produsele din punct de vedere al calității - și, de asemenea, în conformitate cu principiile noastre sustenabile, împărtășim în mod constant informații și rămânem în dialog cu producătorii și furnizorii noștri în cadrul sistemului nostru de management al calității.

Toate procesele noastre sunt concepute astfel încât să poată garanta siguranța și calitatea, iar clienții noștri să se poată baza pe standarde înalte și constante - în ceea ce privește compoziția, gustul, aspectul vizual și consistența produselor noastre. Caracterul sezonier și regional joacă un rol deosebit în ceea ce privește calitatea materiilor prime pe care le procurăm. Acest lucru se datorează faptului că, în funcție de sezon, zona de cultivare și condițiile meteorologice, acestea pot duce la diferențe de calitate în produsele agricole. Cu toate acestea, un lucru este sigur: clienții noștri pot conta întotdeauna pe calitatea Lidl, cu care sunt obișnuiți.

Accesibilitatea produselor
Fiind o companie internațională, lucrăm cu o rețea mare de furnizori pentru a asigura o aprovizionare constantă cu bunuri, chiar și în perioade dificile. Acest lucru poate însemna că este posibil să folosim furnizori diferiți pentru aceleași produse care sunt disponibile în magazinele Lidl din diverse țări. Consecința ar putea fi că, în cadrul specificațiilor noastre, metodele de fabricație pot fi ușor diferite în funcție de produs, de exemplu în ceea ce privește:
Tehnologia pentru producție: Pot exista diferențe în ceea ce privește aspectul produsului
Originea materiilor prime: Furnizorii se aprovizionează cu materii prime de la furnizori preliminari diferiți
Egalitatea ingredientelor: Pentru unele produse, este posibil să se poată înlocui anumite ingrediente. Acest lucru înseamnă că, de exemplu, un produs care conține ulei vegetal poate conține ulei de floarea-soarelui sau ulei de rapiță.

Este de la sine înțeles: Respectăm reglementările legale - atât naționale, cât și internaționale.
Urmărim constant dezvoltarea modificărilor reglementărilor legale și le punem în aplicare. Printre acestea se numără, de exemplu, regulamentele Uniunii Europene (UE), cum ar fi Regulamentul privind etichetarea produselor alimentare (LMIV), Regulamentul privind aditivii alimentari (Regulamentul (EC) Nr. 1333/2008) și Directiva UE UCPD. Bineînțeles, acordăm atenție și reglementărilor juridice naționale, care pot fi, de asemenea, diferite unele de altele în cadrul UE. De asemenea, impunem cerințe minime furnizorilor noștri, de exemplu în ceea ce privește utilizarea pesticidelor în cultivarea fructelor și legumelor, pentru a ne asigura că oferim de fiecare dată calitatea Lidl cu care ne-am obișnuit clienții.

Livrări rapide – rute de transport mai scurte
Rutele mai scurte de transport înseamnă produse proaspete în magazin. Acest lucru ajută la gestionarea responsabilă a resurselor și asigură, de asemenea, locuri de muncă locale. Prin urmare, ori de câte ori este posibil, ne aprovizionăm cu produse proaspete românești, din regiune sau, cel puțin, dintr-o țară din Uniunea Europeană. În acest caz, se poate întâmpla să primim materii prime de la diverși furnizori, care pot fi ușor diferiți din cauza condițiilor regionale.

Clienții mulțumiți reprezintă standardul nostru

Clienții mulțumiți reprezintă standardul nostru

Scopul nostru este să avem clienți mulțumiți întotdeauna. Feedback-ul și sugestiile de îmbunătățire sunt binevenite în orice moment. Orice suspiciune privind siguranța sau calitatea produselor noastre este analizată cu prioritate de către colegii noștri. În scopul protecției permanente a consumatorilor, atunci când situația o impune, retragem imediat marfa de la vânzare, informăm clienții și rechemăm în mod public articolele vizate.

Gusturile și preferințele pot varia de la o țară la alta. Bineînțeles, ținem cont de acest lucru în sortimentul pe care îl propunem clienților noștri din România. La acestea se adaugă eforturile noastre de a promova o alimentație sănătoasă, de exemplu prin politica Lidl pentru o dietă conștientă, prin care lucrăm treptat pentru a reduce conținutul de sare și zahăr al produselor noastre. Mai multe informații despre politica Lidl privind dieta conștientă!

Standarde superioare de calitate și siguranță

Standarde superioare de calitate și siguranță

Asigurarea calității este o prioritate absolută pentru Lidl România. Înainte de a fi vândute, produsele noastre marcă proprie sunt verificate și testate amănunțit. În paralel cu controalele noastre interne de calitate, colaborăm cu institute de testare independente și renumite. Acestea au sarcina de a efectua teste microbiene, chimice, fizice și senzoriale pe produsele noastre. Etichetarea produselor este, de asemenea, verificată: ne asigurăm că toate ingredientele sunt indicate complet și corect pe ambalaj. Acest lucru ajută persoanele cu cerințe nutriționale speciale sau alergii, deoarece vor putea găsi imediat toate informațiile despre alergeni și ingrediente.

Lidl dispune de un sistem internațional de verificare a mărfurilor, astfel încât să putem lua măsuri imediate de asigurare a calității în cazul unor incidente neprevăzute. Toate produsele pot fi urmărite pe întreg lanțul de aprovizionare și pot fi identificate în mod clar.

Siguranță pentru produsele noastre nealimentare

Siguranță pentru produsele noastre nealimentare

Pentru articolele noastre nealimentare, cum ar fi uneltele electrice, aparatura pentru bucătărie sau jucăriile se aplică cele mai înalte standarde de siguranță. Acordăm cea mai mare atenție în timpul producției pentru a ne asigura că niciunul dintre articolele noastre de feronerie nu prezintă vreun pericol atunci când sunt utilizate în mod corespunzător.

Totodată, articolele sunt verificate în timpul producției. Ca parte a acestui proces, Lidl se asigură întotdeauna ca toate articolele sunt testate de către institute de testare independente în conformitate cu standardele recunoscute la nivel internațional - indiferent de locul în care le producem.

Calitatea textilelor

Calitatea textilelor

Pentru noi, există multe aspecte diferite în ceea ce privește calitatea. Când vine vorba de textile, acordăm o atenție deosebită pentru a ne asigura că acestea nu conțin substanțe periculoase și că se potrivesc perfect. Din acest motiv, supunem toate textilele marcă proprie unui proces de inspecție a calității în mai multe etape, care începe cu procesul de producție din fabrici.

Astfel, ne asigurăm că produsele noastre sunt testate și certificate de institute de testare independente.