PROTEJAREA MEDIULUI – ÎMPREUNĂ PE DRUMUL CĂTRE ZERO EMISII (NET-ZERO)
Efectele schimbărilor climatice devin din ce în ce mai vizibile. Fiind unul dintre cei mai mari smart discounteri din Europa, suntem parțial responsabili pentru emisiile de gaze cu efect de seră. Dorim să ne asumăm această responsabilitate și să stabilim noi standarde pentru protejarea mediului. Parteneriatele solide sunt pentru noi esențiale în reducerea emisiilor de-a lungul întregului nostru lanț de aprovizionare.
Lidl și-a luat angajamentul de a atinge zero emisii (Net-Zero) până în 2050, ceea ce înseamnă că vom reduce emisiile noastre de gaze cu efect de seră cât mai aproape de zero până în 2050 și vom compensa emisiile inevitabile.
În acest mod, reducem emisiile noastre operaționale în toate țările și respectăm cu strictețe metodele Science Based Targets initiative (SBTi – obiectivele climatice bazate pe știință). De asemenea, lucrăm îndeaproape cu partenerii și furnizorii noștri. Ne-am angajat ca principalii noștri furnizori, responsabili pentru 75% din emisiile din categoria 3, legate de produse, să își stabilească obiective de reducere conform criteriilor SBTi până la sfârșitul anului 2026. Lidl sprijină și le facilitează furnizorilor săi atingerea acestor obiective prin măsuri adecvate, precum formarea profesională.
SBTi este o inițiativă globală care sprijină companiile în stabilirea de obiective bazate pe știință, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, în conformitate cu cele mai recente cercetări în domeniul protejării mediului.
Companiile din Grupul Schwarz s-au alăturat inițiativei Science Based Targets încă din 2020 pentru a contribui la atingerea obiectivului 1,5 grade al Acordulului de la Paris privind protejarea mediului. Lidl și-a elaborat propria strategie privind protejarea mediului, adăugând obiective suplimentare, ca parte a strategiei privind protejarea mediului a companiilor din Grupul Schwarz.
Angajamentul nostru în cifre
Cu 70%
mai puține emisii operaționale (categoriile 1 & 2) până în anul 2030 în toate țările.* (*comparativ cu anul 2019)
Până în anul 2034
ne angajăm să reducem emisiile din categoria 3 în agricultură și silvicultură, precum și emisiile din conversia terenurilor cu 42,4%. În aceeași perioadă, ne propunem să reducem emisiile din sectorul energiei și industriei cu 35%.* (*comparativ cu anul 2022)
%
din emisiile noastre operaționale de gaze cu efect de seră au fost deja reduse.* (*comparativ cu anul 2019)