Rapoarte de sustenabilitate

Rapoarte de sustenabilitate

RESPONSABILI PENTRU NOI

Suntem într-o perioadă în care viața noastră, personală și profesională, este influențată de efectele schimbărilor climatice și de degradarea mediului înconjurător. Sunt semnale la care nu putem asista indiferenți și pentru a căror atenuare trebuie să luăm măsuri, deoarece suntem conștienți de impactul business-ului nostru.

Pentru a ilustra grija noastră față de mediu și societate, publicăm rapoarte de sustenabilitate prin care arătăm în mod transparent care este impactul companiei asupra mediului, economiei și societății, dar și soluțiile prin care căutăm nu doar să sporim succesul Lidl ca business, ci și să creăm un viitor mai bun pentru întreaga comunitate.

Rapoarte de sustenabilitate conform standardelor GRI

Aici puteți citi cele mai noi rapoarte de sustenabilitate conform standardelor GRI, publicate de Lidl România.

Raport de sustenabilitate pentru anul financiar 2022

Raport de sustenabilitate pentru anul financiar 2022

Am ajuns la cel de-al șaselea raport de sustenabilitate, un efort început voluntar, care s-a dezvoltat și va continua să se dezvolte în acord deplin cu reglementările în domeniu. Procesul de raportare de sustenabilitate a însemnat, de fiecare dată, o analiză obiectivă a impacturilor pe care le generăm prin activitatea noastră sau la care suntem nevoiți să ne adaptăm în funcție de schimbările de context, prezente și/sau viitoare. Rezultatele fiecărei analize ne ajută să anticipăm și să ne îndreptăm atenția spre ceea ce este important pentru stakeholderii noștri: angajați, clienți, furnizori, autorități și comunități.

Orice proces de transformare este complicat și presupune ascultare, învățare, înțelegere și decizii bazate pe date relevante. Din acest punct de vedere, ne bazăm pe legătura strânsă și abordarea colaborativă cu toți colegii noștri, cu furnizorii, organizații neguvernamentale și autorități, pe opiniile constructive primite de la clienți, precum și pe participarea colegilor noștri de la nivel internațional la diferite foruri și întruniri tehnice. Toate acestea sunt experiențe de învățare care ne ajută să înțelegem, să îmbunătățim procese și proceduri, să luăm decizii obiective astfel încât să putem vorbi despre Fapte pentru un viitor mai bun.

Te invităm să citești raportul pentru perioada 1 martie 2022 - 28 februarie 2023.

Raport de sustenabilitate pentru anul financiar 2021

Raport de sustenabilitate pentru anul financiar 2021

Am lansat cel de-al 5-lea raport de sustenabilitate Lidl România, în care prezentăm noi măsuri pe care le-am luat având ca obiectiv echilibrul dintre dezvoltarea economică, sprijinul oferit comunităților din care facem parte și respectul față de resursele pe care Planeta ni le oferă. Sustenabilitatea, o prioritate a societății de astăzi, este în ADN-ul Lidl România de mulți ani deja, timp în care am acționat consecvent și hotărât în această direcție, după cum arată rapoartele noastre an de an. Provocările ne-au ambiționat în loc să ne descurajeze, iar ultimii ani ne-au arătat că putem face față dificultăților, împreună. Clienții care au fost și sunt alături de noi pe acest drum ne motivează și pentru asta le mulțumim. Faptele noastre, împreună, sunt o forță de nebănuit.

Continuăm să acționăm cu responsabilitate față de lumea în care trăim și să luăm măsuri care să atenueze impactul asupra Planetei, bune pentru comunitățile din care facem parte și bune pentru clienții noștri, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

Te invităm să citești raportul pentru perioada 1 martie 2021 – 28 februarie 2022 și declarația de verificare independentă a raportului nostru.

Raport de sustenabilitate pentru anul financiar 2020

Raport de sustenabilitate pentru anul financiar 2020

Cel de-al patrulea raport de sustenabilitate Lidl România vine într-o perioadă în care sustenabilitatea este, poate, mai importantă decât oricând. Pentru că sustenabilitatea nu este doar grija față de comunitățile în care ne desfășurăm astăzi activitatea, ci și grija față de moștenirea pe care o lăsăm generațiilor următoare. Pandemia a însemnat provocări uriașe pentru întreaga societate, iar anul 2020 a fost unul fără precedent, care ne-a arătat tuturor cât de importantă este solidaritatea și cât de strâns este ea legată de responsabilitatea cu care ne desfășurăm activitatea zi de zi.

Sustenabilitatea e un țel pe care nu îl poți atinge singur și, de aceea, le mulțumim celor care depun zi de zi alături de noi eforturi pentru a crea un viitor mai bun: colegi, clienți, parteneri și tuturor celor care cred în puterea faptelor concrete pentru a schimba lucrurile în mai bine.

Te invităm să citești raportul pentru perioada 1 martie 2020 – 28 februarie 2021 și declarația de verificare independentă a raportului nostru.

Fapte pentru un viitor mai bun!

Raport de sustenabilitate pentru anul financiar 2019

Cel de-al treilea raport de sustenabilitate al Lidl România se lansează într-o perioadă în care discuția despre schimbările climatice este tot mai prezentă, iar necesitatea faptelor care să le prevină, tot mai evidentă. Faptele sunt cele care au puterea de a crea schimbare, de a construi un viitor mai bun, așa cum ni-l dorim. Sustenabilitatea face parte din ADN-ul companiei și de aceea continuăm să ne implicăm cu responsabilitate în comunitățile unde ne desfășurăm activitatea

Mai mult chiar, anul acesta realitatea ne-a pus în fața unei noi mari provocări, care ne responsabilizează și ne mobilizează și mai mult. În actualul raport prezentăm rezultatele activității noastre din anul 2019 (1 martie 2019 - 29 februarie 2020), urmând ca în raportul ce va acoperi anul financiar 2020 să detaliem și măsurile semnificative pe care le-am luat în contextul pandemiei.

Te invităm să citești raportul de sustenabilitate și declarația de verificare independentă.

Raport de sustenabilitate pentru anii fiscali 2017 și 2018

Raport de sustenabilitate pentru anii fiscali 2017 și 2018

Am continuat demersul nostru de transparență prin publicarea celui de-al doilea raport de sustenabilitate al Lidl România pentru perioada 1 martie 2017 - 28 februarie 2019. Pentru că știm să construim pe baze solide, am dezvoltat Modelul Lidl de responsabilitate, bazat pe patru arii: resurse și agricultură, lanțul de aprovizionare și procesare, operațiuni și procese, clienți și societate. Urmărind cu atenție procesele din aceste arii, le putem optimiza astfel încât să ne desfășurăm activitatea cu responsabilitate față de mediu, societate și economia locală.

Alt Rapoarte Sustenabilitate

Raport de sustenabilitate pentru anul fiscal 2016

Anul financiar 2016 a fost un an bun pentru Lidl România, atât punctul de vedere al performanței financiare, cât și pentru că ne-am decis să punem pe hârtie măsurile deja puse în practică și demersurile noastre de responsabilitate socială, publicând primul raport de sustenabilitate. Pentru fiecare segment reprezentativ al activității noastre, cu dedicare și perseverență, căutăm soluții prin care nu doar să sporim succesul Lidl ca business, ci și să creăm un viitor mai bun pentru societate.

Te invităm să citești raportul de sustenabilitate și raportul independent de asigurare limitată.

Alte raportări non-financiare

Aici puteți consulta alte rapoarte non-financiare, cum sunt rapoartele non-financiare conform Directivei 2014/95/UE asupra mediului de afaceri din România publicate de Lidl România, sau raportul de sustenabilitate al Grupului Schwarz.