Colectă de alimente în magazinele Lidl

Colectă de alimente în magazinele Lidl

DĂRUIEȘTE UN PAȘTE MAI FERICIT ÎN TREI ZILE ȘI TREI PAȘI

În perioada 19 - 21 aprilie organizăm cea de-a zecea ediție a colectei de alimente, în toate magazinele noastre din țară. Astfel, printre pregătirile de Paște, poți alege să fii generos și solidar cu persoanele vulnerabile din comunitate, în 3 pași simpli:

Produsele care fac parte din categorii neperisabile și care nu necesită o temperatură specială de păstrare includ: alimente de bază (ulei, făină, zahăr, orez, ingrediente de copt), conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste făinoase, sosuri, lapte UHT (care se păstrează la temperatura camerei), produse de patiserie ambalate, biscuiți, cafea, ceai, dulcețuri și gemuri. Poți dona în orice magazin Lidl, în cutiile special amenajate la ieșirea din locație, urmând ca alimentele să fie preluate de Băncile pentru Alimente din regiunea respectivă.

Colecta de alimente organizata de Lidl si Banca pentru alimente

COLECTA DE ALIMENTE DIN 2023 – UN RECORD PENTRU NOI, UN SPRIJIN PENTRU CEI CARE AU NEVOIE DE HRANĂ

Împreună cu rețeaua Băncilor pentru Alimente din România am organizat în 2023 a noua ediție a colectei de alimente, adresată persoanelor aflate în dificultate. De asemenea, pentru prima dată, campania de solidaritate a avut loc la nivel național, în toate magazinele noastre din țară.

În perioada campaniei, în zonele amenajate special la ieșire, clienții au putut să doneze produse pentru a da persoanelor aflate în dificultate o șansă în plus la o masă de Crăciun. 

Rezultatele obținute în colecta din 2023 au reprezentant un record, iar solidaritatea clienților noștri a fost fără precedent: aceștia au donat 153,8 tone de alimente, ceea ce echivalează cu mai mult de o treime din totalul cantității strânse de la prima ediție a campaniei din anul 2019 și până în prezent – 342 de tone de alimente. Cei peste 2.000 de voluntari ai Băncilor pentru Alimente au colectat și sortat produsele donate și le-au distribuit către 253 de ONG-uri din mai multe regiuni ale țării. Aproximativ 39.000 de persoane vulnerabile au primit de sărbători alimente de care s-au bucurat.

LIDL ROMÂNIA ȘI BANCA PENTRU ALIMENTE – ÎMPREUNĂ PENTRU REDUCEREA RISIPEI ALIMENTARE

Pentru a contribui activ la reducerea risipei alimentare și combaterea sărăciei din țară, am sprijinit înființarea primei rețele de Bănci pentru Alimente din România, care funcționează după modelul Federației Europene a Băncilor pentru Alimente (FEBA). 

În prezent, la nivel național activează o rețea compusă din 9 Bănci regionale pentru Alimente în București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați. Împreună, acestea formează o infrastructură eficientă la nivel național, cu acțiune imediată și sustenabilă la problema risipei alimentare și cu impact social, economic și de mediu. În calitate de partener fondator, în anul 2023, am contribuit la reducerea risipei alimentare cu peste 3,5 milioane de lei, sprijinind financiar funcționarea și dezvoltarea rețelei naționale a Băncilor pentru Alimente. Tot în această perioadă, peste 850 de tone de alimente și produse nealimentare donate de către Lidl România au ajuns prin rețeaua Băncilor pentru Alimente la peste 500 de organizații caritabile care au în grijă sute de mii de persoane vulnerabile din comunitate.