Colectă de alimente în magazinele Lidl

Colectă de alimente în magazinele Lidl

CUMPĂRĂ ALIMENTE ȘI DONEAZĂ SĂRBĂTORI FERICITE!

Crăciunul este momentul cel mai bun pentru a dărui un strop de bucurie și speranță. Până pe 27 decembrie 2023, alimentele pe care le cumperi din orice magazin Lidl și le donezi în zonele special amenajate la ieșirile din locație, aduc persoanelor vulnerabile o șansă în plus să se bucure de masa de Crăciun. Cu ajutorul partenerilor noștri din rețeaua Băncilor pentru Alimente din România, toate produsele colectate vor ajunge de sărbători la cei care au cea mai mare nevoie.

Colectă de alimente în magazinele Lidl

COLECTA DE ALIMENTE - O INIȚIATIVĂ CU IMPACT SEMNIFICATIV PENTRU CEI CARE AU NEVOIE DE HRANĂ

Pe perioada colectei de alimente poți face propriul gest de solidaritate, prin achiziția de produse neperisabile din magazine și donarea lor în cutiile special amenajate. Printre produsele care fac parte din categorii neperisabile și care nu necesită o temperatură specială de păstrare se numără: alimente de bază (ulei, făină, zahăr, orez, ingrediente de copt), conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste făinoase, sosuri, lapte UHT (care se păstrează la temperatura camerei), produse de patiserie ambalate, biscuiți, cafea, ceai, dulcețuri și gemuri. Poți dona în orice magazin Lidl, în cutiile special amenajate la ieșirea din locație, urmând ca alimentele să fie preluate de Băncile pentru Alimente din regiunea respectivă.

Colecta de alimente

În ultimii 4 ani, prin intermediul celor opt acțiuni de colectare a alimentelor organizate în parteneriat cu Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente, clienții din magazinele Lidl au donat peste 205 tone de alimente, care au ajuns la peste 240 de ONG-uri și peste 40.000 de persoane din comunități vulnerabile, cămine de bătrâni, centre de plasament pentru minori, cantine sociale sau centre pentru persoane fără adăpost.

LIDL ROMÂNIA ȘI BANCA PENTRU ALIMENTE – ÎMPREUNĂ PENTRU UN VIITOR MAI BUN, FĂRĂ RISIPĂ ALIMENTARĂ

Pentru a contribui activ la reducerea risipei alimentare și combaterea sărăciei din țară, Lidl a sprijinit înființarea primei rețele de Bănci pentru Alimente din România, care funcționează după modelul Federației Europene a Băncilor pentru Alimente (FEBA). 

În prezent, la nivel național activează o rețea compusă din 9 Bănci regionale pentru Alimente în București, Cluj, Roman, Brașov, Oradea, Timișoara, Constanța, Craiova și Galați. Împreună, acestea formează o infrastructură eficientă la nivel național, cu acțiune imediată și sustenabilă la problema risipei alimentare și cu impact social, economic și de mediu. În calitate de partener fondator, în anul calendaristic 2022, Lidl România a contribuit la reducerea risipei alimentare cu peste 1,3 milioane de lei, sprijinind financiar dezvoltarea rețelei naționale a Băncilor pentru Alimente. Tot în această perioadă, peste 1.000 de tone de alimente și produse nealimentare donate de către Lidl România au ajuns prin rețeaua Băncilor pentru Alimente la peste 500 de organizații caritabile care au în grijă sute de mii de persoane vulnerabile din comunitate.