Calitate

Calitate şi prospeţime la cel mai bun preţ

Încredere în produsele noastre - calitate şi prospeţime la cel mai bun preţ

Nimic nu ne bucură mai mult decât un client mulțumit. De aceea, nu lăsăm nimic la voia întâmplării, ci le oferim întotdeauna clienţilor noştri calitate garantată şi prospeţime la cel mai bun preţ. Înainte de a ajunge la raft, fiecare dintre mărcile noastre este atent controlată și testată, pentru a se ridica la cele mai înalte standarde, iar Dvs. să fiți mereu mulțumiti de produsele noastre.

În definirea criteriilor noastre de calitate, ținem cont atât de cele mai noi date din domeniul sănătăţii, dar și de dorințele și nevoile clienților noștri. De aceea, opinia Dvs. este esențială pentru noi și ne ajută să îmbunătățim constant calitatea produselor noastre. În procesul de dezvoltare a produselor noastre ţinem cont de feedback-ul pe care îl primim şi adoptăm modificări în colaborare cu furnizorii noştri. Astfel, ne optimizăm continuu produsele.

Organizaţiile de consumatori şi revistele de testare confirmă eforturile noastre: în cadrul numeroaselor teste independente de produse ne aflăm de fiecare dată în top. Multe dintre brandurile Lidl sunt premiate în mod regulat cu medalii şi etichete de calitate în cadrul concursurilor independente, cum ar fi cele organiazte de către Societatea Germană pentru Agricultură (DLG). Institutele independente de testare confirmă calitatea produselor noastre.

Siguranţă şi calitate

Angajamentului nostru: siguranță și calitate

Obiectivul nostru este să punem la raft cele mai bune produse, de care clienții noștri să se bucure zi de zi. Iar acest lucru se bazează pe cei doi piloni centrali: siguranţă şi calitate.

 

Siguranţa este cerinţa de bază

Siguranţa produselor este prioritară în cadrul Lidl. De aceea, aplicăm proceduri intense de control şi verificare a tuturor produselor noastre. În situațiile izolate în care descoperim o problemă cu unul dintre acestea, luăm imediat măsurile necesare în ceea ce priveşte siguranţa alimentară. Astfel, trasabilitatea produselor joaca  un rol important în astfel de situații. Aceasta este una dintre cerințele noastre cheie pe care o tratăm cu responsabilitate. Avem o colaborare strânsă cu furnizorii noştri, cu care comunicăm în permanență pentru a asigura întotdeauna cel mai bun management al calităţii.

Calitatea este prioritatea noastră

La fel ca produsele de marcă, brandurile Lidl trebuie să fie mereu la înălţime. În plus, stabilim standarde de înaltă calitate în ceea ce priveşte gustul și aspectul fructelor şi legumelor noastre pentru a fi întotdeauna pe placul clienților. În cazul produselor noastre promoţionale nealimentare, acordăm o mare importanţă funcţionalităţii, designului şi facilităţii de utilizare.

Promisiunea noastră: Standarde ridicate pentru produsele noastre

Calitate la cele mai înalte standarde - aceasta este promisiunea pe care ne-am concentrat întregul management al calităţii din cadrul Lidl.

Obiectivul nostru este să oferim produse marcă proprie de înaltă calitate, astfel că standardele produselor noastre, de la producţie până când ajung la clienții noștri, sunt deosebit de ridicate:

  • Calitatea înaltă a produselor pe baza criteriilor de calitate este de cele mai multe ori peste normele prevăzute de lege.
  • Încrederea stă la baza colaborării cu producătorii şi furnizorii noştri certificaţi după standarde internaţionale şi care împărtăşesc cerinţele de calitate Lidl
  • Optimizăm în permanență produsele noastre în funcție de dorinţele şi nevoile clienţilor noştri
  • Asigurăm zi de zi prospeţime garantată, prin rotaţia profesională a mărfii, inteligentă din punct de vedere logistic
  • Implicăm institute şi laboratoare de testare renumite în controlul permanent al calităţii
  • Testăm cu atenție siguranţa produselor non-alimentare, cum ar fi aparatura electrică, textile sau jucării, pe parcursul întregului proces de producţie

Etichetarea produsului - calitate la prima vedere

Siguranţa calităţii nu se limitează doar la produsul în sine. Ne îndreptăm atenția și asupra ambalajelor și încercăm să răspundem nevoilor clienţilor noştri, încercând să le facem cât mai practice și să includem pe ele o descriere transparentă a produsului. Pe multe dintre ambalajele mărcilor de calitate Lidl, clienţii pot găsi o descriere nutriţională concisă. Tabelul prezintă succint valorile nutriţionale ale unui produs şi conţinutul caloric, calculat după doza zilnică recomandată pentru adulţi. În plus, marcarea absenţei glutenului şi lactozei precum şi specificarea clară a alergenilor sunt elementele de bază pentru etichetarea actualizată şi sigură a produsului. Aceste informaţii facilitează cumpărarea produselor Lidl pentru clienţi şi reprezintă o componentă importantă pentru o alimentaţie responsabilă.

Managementul calităţii la Lidl: ne convingem singuri

Vrem ca fiecare dintre produsele pe care le punem la raft să își respecte promisiunile. De aceea, aplicăm un sistem complex de control extern şi intern al produselor pentru ca acestea sa fie mereu la înălțimea standardelor noastre de siguranţă şi calitate. Înainte ca brandurile Lidl să ajungă la vânzare, acestea sunt controlate atent, trebuie să treacă o serie de teste și trebuie să corespundă verificărilor critice în ceea ce privește siguranța calităţii.

O parte esenţială a managementului nostru intern al calităţii este departamentul propriu de siguranţă a produselor, unde îşi desfăşoară activitatea specialişti din toate domeniile gamei de produse Lidl. Deoarece pentru fructe şi legume se aplică alte standarde faţă de produsele lactate, pentru carne altele faţă de peşte, pentru cămăşi altele faţă de unelte, am elaborat pentru diferitele grupe de produse proceduri speciale de siguranţa calităţii. Astfel, la Lidl, există câte un sistem de control propriu pentru diferitele grupe de produse, urmărite îndeaproape, cu norme speciale. Prin acest sistem complex, reușim să vă garantăm Dumneavoastră, clienţilor noştri, o siguranţă verificată şi cea mai bună calitate.

Institute de testare independente –  succes pe baza siguranţei controlate

În paralel cu sistemul nostru intern de verificare a calităţii, colaborăm cu experţi de la institute de testare independente şi renumite. În cadrul procesului de fabricare, institutele iau probe şi eşantioane efectuând pe baza acestora teste complexe de calitate şi siguranţă. Ne bazăm astfel pe avizul institutelor de top în domeniul lor printre centrele de testare. În domeniul bunurilor de consum se numără de exemplu TÜV Süd, TÜV Rheinland LGA Products GmbH sau Institutele Hohenstein. În domeniul produselor alimentare vorbim de exemplu despre Institutul Eurofins, NSF Erdmann Analytics şi multe altele. Numai după aprobarea din partea experţilor externi, Lidl dă undă verde vânzării produselor.

Produsele alimentare Lidl: Cu siguranţă un deliciu

Și în ceea ce priveşte produsele alimentare fabricate convenţional, acordăm o deosebită atenţie detaliilor: este de la sine înţeles că respectăm întotdeauna valorile limită prevăzute legal pentru ingrediente. Dar nu este suficient atât: acolo unde acest lucru este posibil, încercăm să stabilim valori limită mai stricte, pe care să le respectăm în procesul de fabricație. În ceea ce priveşte fructele şi legumele, am definit un standard propriu, prin care ne-am propus ca valoarea reziduurilor de pesticide la fructele şi legumele de la Lidl să fie cu peste două treimi sub limita maxim admisă legal. În ceea ce priveşte produsele alimentare, încercăm o reducere în mare parte a coloranţilor, potenţiatorilor de aromă şi aromelor. Dacă utlizarea acestora este totuşi necesară, atunci încercăm să folosim aditivi pe cât posibil naturali.

Produsele non-alimentare Lidl  – o plăcere sigură

Siguranța utilizării este fundamentală în ceea ce privește producerea articolelor precum sculele electrice, roboţii de bucătărie sau jucăriile. De aceea, am elaborat un sistem de control urmărit îndeaproape, destinat fabricilor de producţie şi procedurilor de fabricaţie naţionale şi internaţionale. Testăm permanent articolele la institutele de testare independente, exclusiv în Germania după standarde germane, indiferent de locul în care au fost produse. Efectuăm aceste testări suplimentare intensive mai ales acolo unde siguranţa maximă a clienţilor noştri este extrem de importantă.  

Calitate încă de la bun început: furnizorii şi producătorii Lidl

Siguranţa calităţii începe cu mult timp înainte de fabricarea produselor noastre. Colaborăm exclusiv cu furnizori care se ridică la standardele noastre de calitate, iar mulți dintre aceștia sunt producători români.

Dezvoltăm și optimizăm continuu produsele împreună cu aceștia. Mai mult, cu ajutorul laboratoarelor de specialitate şi institutelor independente şi recunoscute, se efectuează în mod regulat teste microbiologice, chimice, fizice şi senzoriale asupra brandurilor Lidl.

Siguranţă certificată: Furnizori Lidl premiaţi

În ceea ce priveşte bunurile de consum sau aparatele electrice, punem accent pe certificarea GS. Eticheta "Fiabilitatea produselor textile" conform standardului 100 Öko-Tex confirmă calitatea ecologică ridicată a textilelor şi a produselor textile de uz casnic. Mobila, produsele de uz casnic şi jucăriile sunt trimise în mod constant experţilor independenţi, recunoscuţi, cum ar fi TÜV Rheinland LGA Products GmbH pentru testarea siguranţei şi utilităţii.

Cunoaştem istoricul produselor noastre

De producătorii noştri din toată lumea ne leagă o prioritate comună: calitatea şi siguranţa conforme standardului german.

Respectăm acest standard urmărind cât mai detaliat procesele de producţie. Astfel, cunoscând în detaliu întregul lanț de aprovizionare, putem identifica eventuale nereguli și interveni la timp. Monitorizarea intensă şi documentarea exactă a fiecărei etape în parte reprezintă principiul de bază în urmărirea eficientă a produselor.

Trasabilitate: O bază sigură pentru un management activ de rechemare a produselor

Pentru a lua imediat toate măsurile necesare pentru asigurarea calităţii în cazul unor incidente neprevăzute, Lidl dispune de un sistem internaţional de control al produselor. Imediat după declanşarea semnalului de avertizare, acționăm pentru retragerea si rechemarea mărfurilor şi produselor. Urmărim în permanență semnalele care atrag atenția asupra calităţii sau siguranţei produselor noastre. Pentru a putea face acest lucru, ne bazăm pe trasabilitatea produselor noastre pe parcursul întregului lanţ de livrare, până când acestea ajung pe rafturile magazinelor Lidl. Imediat ce detectăm o problemă, colaborăm strâns cu autorităţile şi ministerele competente şi susţinem activ clarificarea fiecărei situaţii în parte. În plus, atunci când este necesar,  Lidl acționează imediat pentru protecția consumatorilor, retrage imediat produsele de la vânzare, informează clienţii, iar în situaţii de urgenţă, recheamă public produsul respectiv.

Defined by RO

Produsele de calitate Lidl

Siguranţa nu este pură întâmplare, ci rezultatul implicării

Managementul calităţii la Lidl se bazează pe "principiul controlului multiplu". Toate produsele brandurilor Lidl au fost testate şi evaluate de diferiţi experţi de la Lidl şi de la institute de testare independente. Abia atunci când toţi dau undă verde, brandurile ajung în magazin. Iată cum implementăm acest lucru în cele trei segmente principale ale sortimentului nostru – produse alimentare, fructe şi legume şi articolele la promoţie.

Soluţia Lidl – departamentul nostru pentru siguranţa produselor

Acordăm o importanță deosebită prevenției și, de aceea, avem un sistem bine pus la punct de management al calităţii. La Lidl, avem un departament suplimentar propriu pentru evaluarea riscurilor şi siguranţa calităţii. Este, ca să spunem aşa, controlul controlului. Aici lucrează specialişti care se ocupă doar de reevaluarea exactă a tuturor analizelor, expertizele, feedback-urile din partea furnizorilor sau a clienţilor.

Contactul colegilor din acest departament cu furnizorii este deosebit de strâns pentru a putea reacţiona prompt în cazul unor eventuale probleme. Această echipă este pregătită 24/24. Chiar şi în weekend-uri, zilele de sărbătoare sau pe timpul nopţii este disponibil un specialist pentru a lua imediat deciziile corecte pentru siguranţa brandurilor Lidl. Colaborarea deschisă cu autorităţile şi cu experţii pentru siguranţa produselor alimentare şi non-alimentare este, de asemenea, esențială în luarea deciziilor corecte cu privire la siguranţa clienţilor noştri.

Prospeţimea este ceea ce ne defineşte

Totul trebuie să ajungă proaspăt şi sănătos pe masă, în special fructele și legumele! La Piața Lidl, reușim să oferim prospețime zilnic, prin verificarea zilnică a fructelor și legumelor de la raft și rotația rapidă a mărfurilor.

Dorim să oferim produse cu cât mai puţine pesticide sau reziduuri, astfel că am stabilit propriul standard pentru fructe şi legume, care defineşte norme mult mai stricte decât cele prevăzute de lege. Scopul nostru este ca valoarea reziduurilor la fructele şi legumele pe care le oferim să fie cu peste două treimi sub limita maximă permisă legal.

La fel ca în cazul tuturor furnizorilor noștri, avem o relație strânsă și cu producătorii de fructe și legume ai Pieței Lidl. Colaborăm inclusiv cu furnizori români, pe care îi sprijinim prin diverse programe să se dezvolte, oferindu-le consultanță în diferite probleme tehnice și procedurale cu care se pot confrunta pe întregul parcurs al sezonului. Ne dorim ca toți furnizorii noștri să fie certificaţi conform standardului internaţional GLOBAL G.A.P, dar putem afirma că furnizorii şi producătorii noştri dispun de cele mai bune premise pentru a implementa împreună cu noi un sistem specific de management al calităţii pentru fructe şi legume.

Managementul calităţii pentru fructe şi legume –  stabil pe trei piloni

 

1) Monitorizarea reziduurilor

Ne propunem să avem un nivel cât mai redus de reziduuri la fructe şi legume și, în acest sens, am apelat la o serie de laboratoare specializate, independente, externe pentru a examina produsele noastre. Fiecare eşantion este examinat în detaliu şi analizat cu privire la peste 500 substanţe active. Rezultatele sunt evaluate şi verificate de chimişti şi jurişti în domeniul produselor alimenatre.

Fiecare zi aduce ceva nou, vremea se schimbă în fiecare zi, fiecare zi este potrivită pentru altă recoltă. De aceea, şi monitorizarea reziduurilor aplicată de Lidl pentru fructe şi legume este adaptată şi personalizată în fiecare zi.

2) Monitorizarea furnizorilor & trasabilitatea produselor

Am adunat de-a lungul anilor multe date pe baza seturilor de examinări, analize şi rapoarte efectuate. Baza noastră de date privind reziduurile ne oferă o imagine exactă a furnizorilor şi producătorilor noştri. Astfel, putem să monitorizăm îndeaproape încă de la început garantarea calităţii produselor.

Mai mult, pentru a putea depista exact unde a apărut o eventuală problemă de siguranță a calității, am extins trasabilitatea la întregul lanţ de aprovizionare: de la cultivare, ambalare şi transport până la intrarea produselor la Lidl, documentăm în detaliu cum ajung fructele şi legumele în magazine. Ne asumăm acest angajament în interesul clienţilor noştri. Lăzile cu fructe şi legume, în care sunt livrate produsele, arată exact cum procedăm: aplicăm o etichetă de trasabilitate care documentează detaliat întregul parcurs al mărfii pentru toate etapele lanţului de livrare până la noi în magazine.

3) Feedback

Ne-am selectat atent furnizorii, iar cu majoritatea dintre ei colaborăm deja de mulţi ani cu succes, bazându-ne pe încredere reciprocă. Mulţi dintre ei au crescut împreună cu noi de la o firmă mică la o firmă mijlocie. Ne tratăm producătorii şi furnizorii ca parteneri care depun eforturi împreună cu noi pentru ca fructele şi legumele să conţină cât mai puţine reziduuri de pesticide. Pentru a rezolva din ce în ce mai bine această sarcină importantă, am conceput un sistem informaţional pe diferite etape. Pe baza acestuia  ne asigurăm că rezultatele cercetărilor, analizele şi rapoartele noastre se află și la dispoziţia producătorilor şi furnizorilor. Astfel, putem garanta adoptarea măsurilor corecte în timp real. Considerăm că este responsabilitatea noastră să devenim împreună mai buni.

Siguranţa Dumneavoastră este prioritară pentru noi

Produsele noastre non-alimentare, de la ferăstraie circulare la roboţi de bucătărie, de la încălţămintea pentru copii până la echipamentele de agrement, sunt fabricate în întreaga lume. Dar au un lucru în comun: calitatea conform standardelor germane.

Ne testăm articolele la institute de testare independente din Germania. În acest scop, alegem cel mai bun laborator cu o competenţă dovedită în testarea produselor respective. Un departament propriu din cadrul Lidl controlează şi coordonează aceast proces complex. Acest lucru înseamnă că nu ne bazăm doar pe producător şi informaţiile sale, ci ne ocupăm noi înşine de produs şi îl examinăm la Lidl. Aplicăm aceste testări suplimentare mai ales acolo unde este în joc siguranţa clienţilor noştri, cum ar fi aparatele electrice, textilele sau jucăriile. În plus, asistăm în mod susţinut procesul de producţie la producători. Doar astfel putem garanta faptul că siguranţa şi calitatea produselor corespund standardelor noastre. 

Siguranţa pe trei piloni:


1) Verificarea produselor în laboratoare de specialitate

Colaborăm cu laboratoare de specialitate de renume care testează respectarea valorilor limită, validează că produsele sunt ușor de utilizat şi testează calitatea produsului înainte de a fi scos pe piaţă.

2) Testarea produselor la Lidl

Testăm simplitatea în utilizare din perspectiva clientului (de ex. designul ergonomic, instrucţiuni de utilizare clare şi uşor de înţeles) şi modul de prelucrare al produselor noastre.

3) Monitorizarea producţiei

Asistăm producţia articolelor prin aşa-numitele Pre-Shipment Inspections (inspecţii la locul de producţie). Astfel, examinăm produsele, întocmim un raport de testare, prelevăm eşantioane la faţa locului şi le trimitem la institute de testare independente şi la  Lidl Germania pentru un control suplimentar. Controlul produselor se încheie o dată cu ultima testare ce are loc atunci când produsul ajunge în depozitul Lidl.

Produsele textile

Produsele textile de la Lidl trebuie nu doar să vă placă Dumneavoastră, dar să fie și prietenoase cu pielea. În acest scop, departamentul responsabil cu Controlul calităţii testează încă de la selectarea materialelor toleranţa pielii şi identifică eventualele substanţe iritante. Toate produsele textile, cum ar fi îmbrăcămintea, textilele de uz casnic şi accesoriile, sunt analizate în laboratoare performante. Abia după ce au fost testate minuţios, considerăm că sunt exact ceea ce au nevoie clienţii noştri.

Standardul Öko-Tex Standard

În cazul textilelor şi textilelor de uz casnic ne bazăm pe sistemul de testare Öko-Tex Standard 100. Eticheta "Incredere în textile" este cel mai utilizat sistem de certificare independent, recunoscut la nivel internaţional, cu privire la textilele testate pentru substanţe nocive. În ansamblu, criteriile acestui standard depăşesc cu mult cerinţele prevăzute de lege. Cu cât este mai intens contactul unui produs cu pielea, cu atât mai stricte sunt cerinţele. În cazul articolelor pentru bebeluşi şi copii mici se aplică cele mai înalte criterii. Pentru testare apelăm, printre altele, la renumitele institute Hohenstein. Atunci când este vorba de confortul clienţilor noştri, nu acceptăm niciun compromis.

Încălţămintea

Încălţămintea trebuie să arate bine, să aibă forma perfectă şi să fie durabilă. Pentru a garanta acest lucru, colaborăm cu Institutul de testare şi cercetare Pirmasens (PFI). Produsele noastre sunt testate cu atenţie de la prelucrare până la durabilitate.

Mobila şi articolele de uz casnic

Vrem să vă ajutăm să vă amenajaţi locuinţa nu doar cu produse cu gust, ci şi sigure. În acest scop, testăm suplimentar articolele de mobilă şi de uz casnic pentru controlul calităţii, atât intern, cât și prin institute de testare independente. Testele de calitate şi eticheta experţilor de la TÜV Rheinland LGA Products GmbH garantează calitatea sigură şi uşurinţa de utilizare.

Analizele de laborator şi testele complexe de calificare testează materialul, siguranţa şi funcţionalitatea. Testele de siguranţă din punct de vedere electric şi mecanic sau verificarea normelor legale pentru produsele care vin în contact cu alimentele sunt doar câteva exemple ale standardelor, pe care produsele noastre trebuie să le îndeplinească pentru a putea fi puse la vânzare. Astfel, ne asigurăm că vă puteţi bucura de ele mult timp.

Jucării

Facem totul astfel încât copii Dumneavoastră să se poată juca în siguranţă. Mai ales, jucăriile pentru copiii mici sunt foarte expuse. Copiii le trântesc, le duc la gură, le aruncă, iar o jucărie sigură trebuie să facă faţă la toate aceste lucruri. De aceea, testarea calităţii acestora necesită o atenţie deosebită.

 Pentru monitorizarea siguranţei şi funcţionalităţii jucăriilor noastre colaborăm cu experţi independenţi de la TÜV Rheinland LGA Products GmbH. Acest control suplimentar al calităţii vă oferă Dumneavoastră şi copiiilor Dumneavoastră şi mai multă siguranţă.

Aparatele electrice

Siguranţa clienţilor noştri este prioritară. De aceea, Lidl ia în considerare un singur standard de siguranţă pentru aparatele electrice: cel mai ridicat. În plus faţă de controalele proprii cu privire la calitate, unele deosebit de stricte, aparatele de uz casnic şi de grădină, precum şi uneltele sunt testate de exeperţi independenţi de la TÜV Süd.

Prin controlul întregului proces de producţie al furnizorilor noştri, TÜV Süd asigură un nivel ridicat de calitate. Eticheta albastră este recunoscută la nivel internaţional pentru calitate şi siguranţă. Produsele astfel etichetate trebuie să îndeplinească toate standardele de siguranţă prevăzute de lege şi să corespundă cerinţelor  calitative ridicate în urma procedurilor specifice de testare.

Aparatele electrice de uz casnic şi uneltele sunt examinate minuţios încă de la introducerea pe piaţă. La testele de siguranţă, testările de utilitate şi anduranţă, acestea trebuie să demonstreze că îndeplinesc cerinţele şi dorinţele clienţilor noştri în utilizarea zilnică.

Informaţi-vă cu privire la produsele noastre pe cele mai recente videoclipuri cu produse.

Angajamentul nostru în ceea ce priveşte calitatea produselor noastre alimentare şi siguranţa clienţilor noştri

Produsele alimentare trebuie sa fie extrem de sigure şi de o foarte bună calitate, iar pentru a atinge acest obiectiv, am introdus un sistem special prin care efectuăm intens testări şi controale.

Sigur încă de la bun început, furnizorii Lidl atent selectaţi

Siguranţa calităţii Lidl începe cu furnizorii. De aceea, îi alegem cu cea mai mare grijă: mulţi dintre furnizorii noştri sunt certificaţi conform standardului recunoscut International Food Standard (IFS) sau standardului internaţional al Asociaţiei britanice de retail  BRC. Mai mult, le oferim clienților noștri un întreg sortiment de produse certificate BIO, dar și articole cu certificări în comerțul echitabil, precum UTZ pentru cacao și produsele ce folosesc acest ingredient.

Colaborăm strâns cu furnizorii noştri pentru a asigura şi optimiza continuu procesele de fabricare şi producţie. Astfel, efectuăm în mod regulat audituri la faţa locului, cu ajutorul unor organisme independente. Noi, în calitate de societate comercială, ne asumăm o mare responsabilitate faţă de clienţii noştri. Și aici aplicăm în mod consecvent o siguranţă deosebită a calităţii: în cazul producătorilor de produse sensibile, cum ar fi somonul sau salamul, organismele de certificare independente efectuează mai des audituri.

Calitate testată - angajamentul nostru faţă de siguranţa Dumneavoastră

Înainte de a ajunge la vânzare, produsele noastre sunt verificate în mod repetat. Mai întâi, furnizorii noştri concep un raport detaliat. În acest scop apelăm la institute de testare externe, certificate, care efectuează proceduri de testare pentru a obţine, de exemplu, informaţii cu privire la compoziţia microbiologică sau chimică a produselor alimentare. În același timp, este verificată etichetarea produsului: dorim să ştim dacă toate ingredientele sunt specificate complet şi corect pe ambalaj.

Totodată, solicităm unor institute certificate să efectueze analize complexe, iar testarea se face atat în timpul producţiei, cat si atunci când un articol este deja la noi pe raft. Și în acest caz se aplică abordarea noastră specială: cu cât este mai sensibil un produs alimentar cu atât trebuie să fim mai atenţi la fabricare, transport şi vânzare și să organizăm mai frecvent testări.

Dacă îi place clientului, atunci va ajunge pe raft

În programele noastre de testare includem şi consumatorii: prin termenul "senzorial" dorim să aflăm, de exemplu, dacă produsul are gust, cum arată, dacă are un parfum plăcut, ce consistenţă are. În acest sens, am conceput o procedură profesională în propriul nostru laborator de analiză senzorială, în care consumatorii noştri evaluează în blind, adică într-un ambalaj şi o formă de prezentare neutră, acelaşi articol de la diferiţi producători. Astfel obţinem date importante pentru îmbunătățirea continuă a brandurilor Lidl. În urma acestor analize, modificăm tot ceea nu le place clienţilor, pentru ca produsele să fie cât mai aproape de perfecțiune.

Juriul la Lidl: Departamentele care asigură siguranţa calităţii şi securitatea produselor

Cine evaluează acum numeroasele rezultate şi date din rapoarte şi analize? În acest scop, avem la Lidl experţi care se ocupă exclusiv de aspectele legate de siguranţa și calitatea produselor. Toţi membrii echipei au cunoştinţe de specialitate vaste în domeniul lor şi le aplică în activitatea de zi cu zi pentru siguranţa clienţilor noştri. În cazul în care apare o problemă, colegii noștri discută cu furnizorii despre cele mai eficiente măsuri care pot fi luate. Totodată, pentru a evita orice riscuri, Lidl menţine un dialog strâns cu autorităţile de control şi instituţiile statului.