ACT Lidl

ACT

Lidl și-a luat angajamentul de a plăti salarii corecte pentru lucrătorii din industria textilă

Fiind una dintre cele mai mari companii din retailul mondial, Lidl colaborează cu furnizori din domeniul textilelor din toate colțurile lumii. Există condiții de muncă diferite în țările producătoare de textile, în funcție de legislația locală și de nivelul de dezvoltare socio-economică. 

Aderarea la ACT

Factory in Cambodia

Din noiembrie 2019, Lidl este membru al inițiativei “Action, Collaboration, Transformation” (ACT), prin care colaborează cu furnizori din domeniul textilelor din toate colțurile lumii pentru a asigura salarii minime echitabile în industria textilă.

ACT își propune să crească salariile prin negocieri colective. În prezent, ACT este activă în Cambodgia, fiind în discuții cu alte țări producătoare. În acest context, volumele minime de achiziții sunt impuse pentru o perioadă de timp ce împiedică producătorii să își mute operațiunile în țări cu costuri mai mici pentru forța de muncă. Este planificată o extindere a programului și către alte țări producătoare.

Aderarea la ACT este în linie cu Codul de Conduită Lidl: acest document stabilește cerințele obligatorii pentru standardele sociale și de mediu pentru partenerii contractuali cu care Lidl lucrează la nivel international. Scopul este de a oferi clienților produse realizate într-un mod responsabil față de mediu. Devenind membru al ACT, Lidl s-a angajat să îmbunătățească condițiile de viață și de muncă în țările producătoare.

"Participarea unor companii precum Lidl este deosebit de importantă, pentru că Lidl are un volum mare al cererii și o influență considerabilă asupra furnizorilor din Asia. Membrii ACT își propun să colaboreze prin practici de achiziții îmbunătățite, pentru a impune dreptul la salarii minime echitabile în industria confecțiilor și să depună eforturi pentru o schimbare necesară."

Frank Hoffer, director executiv ACT

Despre ACT

ACT Logo

ACT este primul acord global care vizează contracte din industriile de textile, confecții și încălțăminte din țările producătoare. Această inițiativă promovează salarii minime echitabile în acest sector și reunește în acest scop toți actorii relevanți, inclusiv branduri, retaileri, sindicate, producători și guverne. Un salariu minim care acoperă costul vieții pentru lucrători și membrii familiei lor imediate include un venit discreționar suficient și este câștigat în cadrul unui program de lucru statutar - fără ore suplimentare.

Mai multe informații despre ACT aici .