Cotton made in Africa

Cotton made in Africa

Angajamentul Lidl pentru un lanț de aprovizionare cu materiale textile sustenabile

Lidl este partener al inițiativei “Cotton made in Africa” (CmiA) din februarie 2020. Prin acest parteneriat, Lidl pledează activ pentru producția sustenabilă de bumbac din punct de vedere social și ecologic în Africa. Astfel, ne asigurăm că materiile prime pe care le achiziționăm pentru mărcile noastre proprii pot fi cultivate și achiziționate în condiții mai responsabile

Prin certificarea “Cotton made in Africa” a anumitor produse textile, demonstrăm că respectăm politica noastră de diligență antreprenorială în raport cu standardele sociale și de mediu - chiar de la începutul lanțului de aprovizionare. Atunci când clienții cumpără un produs textil Lidl cu sigiliul CmiA, aceștia susțin inițiativa “Cotton made in Africa”. O cerere mai mare de textile realizate folosind un bumbac sustenabil permite ca din ce în ce mai mulți fermieri africani mai mici să învețe metode de cultivare eficiente, mai ecologice și mai sănătoase, ceea ce ajută la îmbunătățirea condițiilor lor de trai și la protejarea mediului

Angajamentul Lidl este unul pe termen lung și va fi extins în următorii ani: Lidl își propune să achiziționeze în proporție de 100% bumbac sustenabil până la sfârșitul anului 2022. Lidl va atinge acest obiectiv prin parteneriatul său cu inițiativa CmiA, precum și diverse certificări, cum ar fi Standardul Global pentru Textile Organice (GOTS) și Standardul de Conținut Organic (OCS).

Despre inițiativa Cotton made in Africa

Cotton made in Africa

“Cotton made in Africa” este un standard recunoscut la nivel internațional pentru bumbacul sustenabil provenit din Africa. Din 2005, inițiativa din spatele etichetei ce atestă sustenabilitatea materialului s-a angajat să protejeze mediul înconjurător și să îmbunătățească condițiile de muncă și de viață pentru micii fermieri și pentru lucrătorii care prelucrează bumbacul. Prin activitatea sa, inițiativa ajută la îmbunătățirea condițiilor sociale, economice și ecologice în producția de bumbac în Africa. Prin dezvoltarea de parteneriate cu companii textile, ințiativa creează o cerere explicită pentru bumbacul produs în mod sustenabil, care este comercializat sub eticheta “Cotton made in Africa”.

Companiile care fac parte din inițiativa “Cotton made in Africa” organizează sesiuni de training agricol și de business pentru micii fermieri. Cunoștințele astfel dobândite îi ajută pe aceștia să cultive bumbacul într-un mod mai eficient și mai ecologic și să aibă afaceri profitabile. Ca urmare a utilizării unor metode agricole sustenabile, micii fermieri sunt mai puțin expuși schimbărilor climatice și fluctuațiilor de preț și asigură o sursă de venit și mijloace de trai pentru generațiile viitoare. Acest lucru îi ajută să își îmbunătățească singuri condițiile de viață.

Cotton made in Africa
Cotton made in Africa
Cotton made in Africa