Soiuri românești tradiționale, revitalizate
Noi, cei de la Lidl, ne-am propus nu doar să avem produse românești în magazinele noastre, ci și să contribuim la dezvoltarea pieței locale. Ca parte din măsurile de responsabilitate socială integrate în strategia noastră de business, ne-am propus să susținem pe termen lung furnizorii locali și să dezvoltăm împreună cu aceștia soluții și oportunități care în final să ofere garanția calității produselor românești.
Pentru a putea cultiva soiurile tradiționale și pentru a crește numărul produselor românești din Piața Lidl, am pus în 2016 bazele proiectului “Cultivat în România, specific românesc” alături de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București. Prin acest proiect, revitalizăm soiuri autohtone și, în paralel, dezvoltăm diferite acțiuni pentru a sprijini furnizorii locali, precum sesiuni de audit și consultanță.
O ceapă cu gust de tradiție
Am adus prima oară pe rafturile magazinelor Lidl ceapa roșie de Buzău în toamna lui 2017. Este un soi românesc bogat în vitamine, calciu, magneziu și ușor picant care merită savurat la masă în salată, lângă o ciorbă sau pur și simplu crudă, așezată lângă alte specialități românești, cum ar fi slănina sau telemeaua.
Iute la Piața Lidl!
Jovial este un ardei iute pe care l-am adus în magazinele noastre în vara lui 2018. Este al treilea soi revitalizat în cadrul proiectul nostru “Cultivat în România, specific românesc”. Potențialul lui este unul mediu, ceea ce înseamnă că ardeiul Jovial va condimenta exact cât trebuie mâncarea gătită.