Produse neutre din punct de vedere climatic

Produse neutre din punct de vedere climatic, în sortimentul Lidl

La Lidl, depunem zi de zi eforturi pentru a aduce la raft produse sustenabile, de înaltă calitate. Respectăm această promisiune doar asumându-ne responsabilitatea pentru produsele noastre, de la materia primă din care sunt realizate, până la produsele finite care ajung pe rafturile magazinelor noastre. Împreună cu partenerii noștri, ne îndeplinim angajamentul pentru un sortiment de produse care respectă oamenii și mediul.

Responsabilitatea noastră

Promisiunea noastră în ceea ce privește sortimentul de produse

Dorim să le oferim clienților noștri o gamă de produse sustenabile și de înaltă calitate, la prețurile cu care Lidl i-a obișnuit. Lucrăm permanent la soluții din ce în ce mai bune - în producția noastră, în cooperarea noastră cu partenerii și de-a lungul întregului lanț de aprovizionare.

Lidl promovează activ protecția climei

Protecția climei este un subiect foarte important pentru noi, în contextul în care încălzirea globală pune în pericol întreaga Planetă. De aceea, ne-am propus să ne aducem contribuția la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (GES).

Prin aderarea la Inițiativa Obiectivelor Bazate pe Știință (Science Based Targets initiative - SBTi) prin intermediul Grupului Schwarz, Lidl România și-a luat angajamentul să atingă obiective climatice concrete, fundamentate în știință și adoptă o abordare strategică pentru protecția climei.

În acest context, ne-am angajat să adoptăm o varietate de măsuri, cum ar fi operarea unor magazine prietenoase cu mediul - fiecare magazin Lidl din țară dispune de sisteme de iluminare cu LED, o tehnologie foarte eficientă din punct de vedere energetic, precum și de sisteme de recuperare a căldurii integrate în instalațiile de climatizare.

Printre cele mai importante măsuri pe care le luăm în domeniul protecției climei se numără realizarea unui sortiment sustenabil de produse – astfel, extindem sortimentul nostru de produse sustenabile pentru a include produse neutre din punct de vedere climatic, sub mărcile noastre proprii, precum Vemondo, W5 Eco sau Cien Nature.

Produse neutre

Produse neutre din punct de vedere climatic, în sortimentul Lidl

Lidl include produse neutre din punct de vedere climatic în sortimentul său, oferind clienților posibilitatea de a alege alternative mai prietenoase cu clima față de produsele convenționale și, astfel, să contribuie la protecția acesteia.

Clienții se pot baza pe Lidl: pe lângă evitarea și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, compania lucrează cu parteneri consacrați, pentru a compensa aceste emisii. Proiectele de compensare vor fi selectate în conformitate cu cerințe riguroase.

La nivel de grup, compensăm prin următoarele proiecte:

Acest lucru permite Lidl să compenseze emisiile care apar în timpul producției, transportului și scoaterii produselor din circuitul comercial. În același timp, numai produsele care cauzează mai puține emisii de GES decât alternativele lor - de exemplu, Next Level Burger - pot fi luate în considerare pentru această inițiativă.

Prin introducerea unui sortiment de produse neutru din punct de vedere climatic în sortimentul său permanent, Lidl contribuie la Acordul Climatic de la Paris. În viitor, compania va examina modul în care emisiile de CO2 pot fi evitate, reduse sau compensate pe termen lung pe lanțul de aprovizionare și astfel va oferi treptat și mai multe produse neutre din punct de vedere climatic.