De Crăciun, o jucărie cumpărată = 1 leu donat către World Vision România

De Crăciun, o jucărie cumpărată = 1 leu donat către World Vision România

De Crăciun, fiecare jucărie cumpărată înseamnă un strop de magie pentru copiii aflați în risc de abandon școlar

Lidl, în parteneriat cu World Vision România, susține șansa la o educație incluzivă, de calitate, pentru toți copiii, indiferent de mediul din care provin. 

Astfel, în perioada 9 noiembrie – 31 decembrie 2023, pentru fiecare jucărie achiziționată de clienți din magazinele Lidl, 1 leu este donat către World Vision România și continuarea programului Pâine și Mâine. Prin această inițiativă contribuim la combaterea abandonului școlar și susținem copiii cu un strop de magie, pentru a-și construi un viitor mai bun.

Colecția de jucării poate fi consultată aici.

De Crăciun, o jucărie cumpărată = 1 leu donat către World Vision România

Ce am realizat împreună în programul Pâine și Mâine, în anul 2023

  • 477 de copii susținuți
  • Prezență în 16 comunități din județele Vâlcea, Dolj, Cluj și Vaslui
  • 99% rată de participare zilnică la activități, cu asigurarea unei mese calde pentru toți elevii prezenți
  • 73,2% dintre copii, elevi ai claselor I-IV, au înregistrat un progres școlar semnificativ, respectiv au avut rezultate școlare mai bune la limba română și matematică
  • 58% dintre copii și-au îmbunătățit nivelul actual de cunoștințe școlare
  • 42% dintre copii și-au îmbunătățit parțial nivelul actual de cunoștințe școlare, întărind nevoia de a continua activitățile de educație remedială în rândul acestora.

O masă caldă și ajutor la teme și în 2024

Împreună continuăm să ne asigurăm că elevii din programul Pâine și Mâine au toate condițiile necesare pentru a fi prezenți la școală și pentru a progresa la învățătură. Pe lângă o masă caldă, aceștia vor beneficia și în 2024 de ajutor la teme, activități remediale și jocuri educative, realizate împreună cu un cadru didactic. Printre obiectivele asumate pentru anul 2024 se numără: formarea învățătorilor în dobândirea competențelor psiho-educaționale necesare gestionării gradului de vulnerabiltate a elevilor, evaluarea și consilierea școlară a elevului, introducerea componentei de sănătate a copilului și asigurarea necesarului minim nutrițional, prin oferirea unei mese calde.