Lidl deschide muzeul bucatelor ascunse în Oradea

În perioada 4 – 9 octombrie, orădenii sunt invitați să descopere Muzeul Bucatelor Ascunse, o expoziție gastronomică temporară ce își propune să conserve tradițiile culinare, prin intermediul rețetelor autentic românești. Expoziția va putea fi vizitată în Cetatea Oradea, pe Str. Emanuil Gojdu, Nr. 4.

02.10.2018 09:00:00 | Oradea
Lidl deschide muzeul bucatelor ascunse în Oradea

Lidl deschide muzeul bucatelor ascunse în Oradea

După premiera de la București, Muzeul Bucatelor Ascunse își deschide porțile și în Cetatea Oradea, oferind vizitatorilor o incursiune în istoria preparatelor cu specific românesc. Povestea expoziției a început în primăvara acestui an, când Lidl și-a propus să aducă din nou în magazine un produs dezvoltat împreună cu unul dintre clienții săi, sub brandul Cămara Noastră, după ce anul trecut a lansat pelteaua de gutui produsă după rețeta unei gospodine.
Astfel, în luna martie a acestui an, Lidl a lansat o nouă ediție a campaniei Căutătorii de Cămări, invitându-i pe români să trimită rețete ale unor preparate specifice anumitor zone ale țării, uitate sau prea puțin cunoscute în alte regiuni. Rețeta câștigătoare, care va deveni un nou produs Cămara Noastră, va fi anunțată în luna octombrie.
În timpul campaniei, Chef Florin Dumitrescu și Andrei Aradits au călătorit prin țară și au degustat o mulțime de preparate autentice, pregătite după rețete vechi românești. Toate descoperirile culinare din călătoria lor au fost reunite în Muzeul Bucatelor Ascunse, o expoziție gastronomică temporară ce îmbină elementele autentice de decor și tehnologia modernă, în cele două secțiuni principale – zona educațională și zona de degustare. Expoziția a fost inaugurată în București, în luna septembrie.
Muzeul Bucatelor Ascunse va putea fi vizitat în Oradea, între 4 și 9 octombrie, perioadă în care se vor desfășura zilnic mai multe tururi ghidate. Cei care își doresc să descopere bucătăria românească de odinioară își pot rezerva locul la unul dintre tururi, pe surprize.lidl.ro/camaranoastra/inscriere.
În prima parte a vizitei la muzeu, invitații vor descoperi modalitățile străvechi în care era prelucrat, manual, unul dintre ingredientele de bază ale bucătăriei românești, dar și poveștile ilustrate ale rețetelor găsite de Căutătorii de Cămări, completate de indicațiile ghidului. La finalul turului, vizitatorii pot degusta bucate de tradiție din diferite zone ale țării, într-un cadru specific fiecărei regiuni.
Călătoria Căutătorilor de Cămări prin țară poate fi urmărită pe canalul de YouTube Lidl România și pe contul de Instagram Lidl România.
Despre Cămara Noastră
Cămara Noastră este marca proprie creată de Lidl pentru a celebra gustul autentic românesc. Realizate împreună cu cei mai buni furnizori autohtoni, după rețete românești, produsele Cămara Noastră respectă nu doar tradiția, ci și cele mai înalte standarde de calitate.

Află mai multe