Lidl împreună cu World Vision România extind programul „Pâine și Mâine” în Bonțida

Lidl și World Vision România extind programul „Pâine și Mâine” pentru sprijinirea educației copiilor cu risc de abandon școlar, incluzând și școala gimnazială din Bonțida, localitatea ce găzduiește festivalul Electric Castle, unde Lidl este partener strategic pentru al treilea an consecutiv. Programul are ca scop principal atragerea copiilor la școală prin oferirea unei mese calde, chiar în cadrul unității de învățământ. Totodată, pentru îmbunătățirea rezultatelor la învățătură, după terminarea orelor de curs, cei mici se bucură și de un program after school. Programul „Pâine și Mâine” este implementat în școala din Bonțida în cadrul acestuia fiind înscriși 25 de elevi.

25.05.2019 09:00:00 | Bonțida

Lidl împreună cu  World Vision România extind programul „Pâine și Mâine” în Bonțida

Lidl împreună cu World Vision România extind programul „Pâine și Mâine” în Bonțida

Educația ocupa un rol fundamental  în funcționarea și dezvoltarea unei societăți durabile; de aceea, Lidl, prin demersurile sale de responsabilitate socială, susține constant proiecte prin care facilitează accesul la educație de calitate pentru toți copiii, indiferent de categoria socială din care fac parte. Programul „Pâine și Mâine” este unul dintre aceste proiecte, sprijinit de Lidl România încă de la debutul său, în 2016. 

Pâine și Mâine își propune să contribuie la reducerea abandonului școlar înregistrat în țara noastră, în mediul rural. Conform unui studiu demarat de World Vision România, media abandonului școlar a depășit 18% în țara noastră, în timp ce media europeană este de 11%. Mai mult, 51% dintre copiii din țară trăiesc cu riscul sărăciei, 34 dintre aceștia trăind în sărăcie extremă.  

Pentru a contribui la ameliorarea acestor statistici, Lidl împreună cu World Vision au extins programul „Pâine și Mâine” și la școala din Bonțida. De program beneficiază 25 de copii cu diferite vulnerabilități, cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani, din clasele 0, I și a II-a, începând cu anul școlar curent. Aceștia primesc zilnic o masă de prânz caldă, contribuind astfel la îmbunătățirea rezultatelor școlare și participă la un program de after school prin care, după ore, sunt ajutați de cadrele didactice să își facă temele și să afle informații noi complementare noțiunilor prezentate la cursuri. Copiii au posibilitatea să participe și la alte activități educaționale care îi ajută să devină mai comunicativi, , mai sociabili, curajoși și curioși, cum ar fi vizionarea filmelor educative, jocuri instructiv-educative sau activități în aer liber.

Contact

Echipa de Comunicare Lidl Romania
presa@lidl.ro

Categorii


Share

Alte documente
Află mai multe