Cacao

Cacao

ANGAJAMENTUL LIDL PENTRU AGRICULTURA SUSTENABILĂ

În calitate de retailer, pentru Lidl este foarte important să se asigure că materiile prime precum cacaua sunt cultivate într-un mod mai durabil. Astfel, de exemplu, cacaua din Africa, din cultivarea căreia își câștigă existența mulți localnici, poate fi obținută pe termen lung. Totodată, acest angajament contribuie la protejarea pădurii tropicale, unul dintre cele mai importante ecosisteme ale Planetei.

De aceea, desfășurăm proiecte în locuri precum Ghana și Coasta de Fildeș, două țări importante pentru cultivarea cacauei. Cu ajutorul Lidl, fermierii locali de cacao sunt educați în domeniul agriculturii durabile, pentru a învăța cum să cultive această materie primă folosind tehnici moderne și metode mai ecologice.

Datorită proiectelor Way To Go și PROCACAO, fermierii de cacao se familiarizează cu și mai multe materii prime agricole pe care le pot cultiva eficient pe plantațiile lor. Aceasta înseamnă nu numai că fermierii vor investi în securizarea mijloacelor de trai proprii, dar și mediul va avea de câștigat, printr-o mai mare biodiversitate. Cu o agricultură mai durabilă, micii fermieri vor fi mai bine pregătiți în fața schimbărilor climatice și a fluctuațiilor prețurilor. În plus, aceștia vor putea asigura venituri și mijloacele de trai pentru generațiile care urmează.

Kakao

De ce este atât de important subiectul „cacao”?

Cultivarea cacauei este de obicei conectată cu probleme ecologice și sociale. De exemplu, în Ghana și Coasta de Fildeș, doi dintre cei mai mari producători de cacao la nivel mondial, o mare parte a populației depinde direct sau indirect de cultivarea acestei materii prime. Cea mai mare parte a producției de cacao este cultivată pe plantații mici, de familie. Cu toate acestea, micile ferme nu mai pot produce randamentele necesare pentru a se susține, după ani întregi în care au folosit metode agricole învechite. De aceea, porțiuni din pădurea tropicală au fost defrișate ilegal în trecut, iar habitatul multor specii a fost distrus.

Aceste scăderi ale randamentului, împreună cu presiunea prețurilor duc la o remunerație redusă pentru fermierii de cacao, conducând adesea la muncă forțată și muncă infantilă. În plus, lucrul pe plantații este foarte periculos și solicitant fizic.

Cum poate fi îmbunătățită situația?

Lidl este conștient de impactul său în calitate de retailer și, prin urmare, își asumă responsabilitatea economică, socială și ecologică în activitățile sale de zi cu zi. Pentru a păstra viabilitatea terenului agricol și a pădurii tropicale pe termen lung, precum și pentru a asigura veniturile fermerilor de cacao, Lidl a investit în educarea acestora cu privire la metodele moderne de cultivare. Prin această formare, fermierii își vor putea administra fermele cu succes și vor putea contribui la satisfacerea cererii globale de cacao, într-o manieră durabilă. În plus, de la sfârșitul anului 2016, cacaua pentru întreaga gamă de produse marcă proprie Lidl provine în proporție de 100% din surse certificate.

CACAO FAIRTRADE

Fairtrade Logo

Cacaua ca ingredient al produselor de ciocolată marcă proprie Lidl

Cacaua este folosită ca ingredient în produsele marcă proprie Lidl - în principal în ciocolată, dulciuri, produse de patiserie și sandwich-uri.

De la sfârșitul anului 2016, cacaua pentru întreaga gamă de produse marcă proprie Lidl provine în proporție de 100% din surse certificate. Acest lucru este valabil și pentru produsele de sezon, precum cele din timpul Paștelui sau al Crăciunului.

În continuare, în domeniul cacauei certificate, lucrăm îndeaproape cu organizațiile recunoscute internațional în domeniu, precum Fairtrade, Programul Cacao Fairtrade, UTZ și Rainforest Alliance. Astfel, 100% din produsele marcă proprie Lidl tip tablete de ciocolată sunt certificate Fairtrade. Concentrându-ne pe cacao din surse certificate, noi, Lidl trimitem un semnal clar în domeniul gestionării lanțului de aprovizionare și promovăm în mod special metode de cultivare mai durabile și orientate spre viitor.

Informații detaliate despre angajamentul Lidl în sfera cacauei pot fi găsite în Politica Lidl privind achiziția sustenabilă de cacao.