DE CE ESTE IMPORTANTĂ PRODUCȚIA SUSTENABILĂ DE CACAO
Aproximativ 40% din producția globală de cacao vine de pe Coasta de Fildeș, ceea ce face ca această țară să fie cel mai mare producător de cacao din lume. 1 din 4 locuitori ai țării este, direct sau indirect, dependent de cultivarea boabelor, astfel că 6 milioane de oameni își asigură existența din această materie primă. Cea mai mare parte a recoltelor provine din plantații mici, de familie. Însă, după mulți ani de cultivare, acestea nu mai pot da randamentul necesar, din cauza metodelor agricole învechite de care se folosesc. Astfel, în trecut, pentru a face loc unor noi plantații, pădurile tropicale au fost defrișate ilegal, distrugând habitatul multor specii. Fermierii de cacao trebuie să învețe metode moderne de cultivare, pentru a putea proteja solul și vegetația, asigurându-și în același timp o recoltă suficient de bogată. Prin educare, fermierii își pot continua pe temen lung activitatea, răspunzând într-un mod sustenabil la cererea globală de cacao. Prin proiectul PROCACAO, demonstrăm că agricultura și protecția mediului pot merge mână în mână și în cazul materiilor prime precum cacaoa.