Pâine și Mâine, șansa copiilor la un viitor mai bun

Programul Pâine și Mâine

Rezultate 2017-2018

%

dintre elevii proiectului au înregistrat un progres școlar

%

dintre copii și-au îmbunătățit calificativele la matematică

%

dintre ei și-au îmbunătățit calificativele la Limba Română

Pâine și Mâine, șansa copiilor la un viitor mai bun

În programul „Pâine și Mâine” sunt incluși în anul 2019 1281 de copii din 30 de sate defavorizate ale județelor Dolj, Vâlcea, Cluj și Vaslui și numărul lor continuă să se extindă.

Programul încurajează mersul la școală și le dă copiilor defavorizați șansa de a beneficia de avantajele unei nutriții sănătoase și diversificate, dar și de sprijin la teme:

  1. Oferim copiilor masa de prânz după programul școlar. Masa caldă este compusă din felul întâi, felul doi și desert și este oferită la şcoală prin intermediul unor firme de catering specializate, care garanteaza calitatea și siguranța alimentelor.  
  2. Ajutăm copiii la teme și îi implicăm în alte activități educative, timp de 2 ore, sub îndrumarea unui cadru didactic cu experiență.  

La finalul anului școlar 2017-2018, efortul de la programul de afterschool din program s-a văzut în rezultatele pe care le-au înregistrat copiii:

În timpul vacanței, copiii au participat la Școala de Vară unde au s-au implicat în ateliere de creație, club de lectură, cursuri de igienă și activități sportive și distractive.

De asemenea, în locul mesei calde, au primit pachete cu alimente pentru întreaga familie.

În anul școlar 2018-2019, numărul copiilor din proiect a crescut, iar în proiect s-a alăturat o nouă comunitate, satul Bonțida, jud. Cluj.

Abandonul școlar în România

Statisticile ne arată că unul din opt copii din mediul rural merge la culcare flămând în fiecare seară. Pe lângă efectele negative pe care această stare le poate avea asupra sănătății, un copil insuficient hrănit are un randament școlar vizibil scăzut. Astfel, unul din patru copii renunță la școală din cauza sărăciei și a rezultatelor slabe la învățătură. O viață mai bună și o dezvoltare normală pentru acești copii ar însemna să aibă acces la educație. Însă doar după acoperirea nevoilor de bază, putem vorbi despre celelalte elemente importante în dezvoltarea unui copil. Iar cea mai importantă nevoie este cea de hrană.