Responsabilitate in Societate

Suntem Responsabili

Responsabili pentru societatea in care activam

Ceea ce susținem zi de zi, prin activitatea noastră, este exact ceea ce ne susține zi de zi. Societatea. Oamenii și mediul sunt motivele pentru care Lidl este și rămâne implicat în societate. De aceea, ne dorim, ca prin toate investițiile sociale pe care le facem, să atingem cinci segmente: risipa alimentară, educația de calitate, orașele și comunitățile sustenabile, consumul și producția responsabile, acțiunile de mediu. Așa că ne îndreptăm atenția mai mult asupra cauzelor problemelor sociale și nu asupra efectelor lor, ne concentrăm eforturile pe educație și mediu, două zone-cheie, și ne aliniem obiectivele de acțiune cu cele prevăzute prin semnarea Pactului Global al Națiunilor Unite. Când vine vorba de implicarea noastră în comunitate, susținem doar programe de educație și mediu ambițioase care își demonstrează potențialul și pe viitor. Iar ca organizații, le sprijinim pe cele care respectă drepturile omului, dreptul muncii, cultura, mediul, care sunt transparente prin activitate și relevante prin rezultate. Pentru că asta suntem și noi. O companie transparentă care caută să-și îmbunătățească soluțiile și acțiunile, pentru a crea un viitor mai bun.

 

Risipa alimentară

Risipa alimentară

Educația de calitate

Educația de calitate

Orașele și comunitățile sustenabile

Orașele și comunitățile sustenabile

Consumul și producția responsabile

Consumul și producția responsabile

Acțiunile de mediu

Acțiunile de mediu

Obiective dezvoltare durabila

Obiective de dezvoltare durabila

Proiectele pe care le susținem

Când vine vorba de implicarea noastră în comunitate, susținem doar programe de educație și mediu ambițioase care își demonstrează potențialul și pe viitor. Sprijinim organizațiile care respectă drepturile omului, dreptul muncii, cultura, mediul, care sunt transparente prin activitate și relevante prin rezultate. Pentru că asta suntem și noi. O companie transparentă care caută să-și îmbunătățească soluțiile și acțiunile, pentru a crea un viitor mai bun.

picture

TU cumperi produse din oferta ”Școala în coolori vesele” și Lidl donează 1 leu pentru educație.

44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional, conform ultimilor teste PISA. Aceasta este doar una dintre problemele a căror soluție este implicarea activă a noastră, a tuturor.  
Lidl România te invită să faci parte din schimbare, să te implici alături de noi, să sprijinim eforturile Teach for Romania de a găsi soluții pentru creșterea calității educației în țara noastră.  

AFLA MAI MULTE
picture

De Crăciun, pentru fiecare jucărie cumpărată, Lidl donează 1 leu către UNICEF

Lidl, în parteneriat cu UNICEF, lansează o nouă inițiativă de susținere a educației incluzive de calitate, pentru a crește numărul de copii din mediile vulnerabile care își continuă studiile la liceu și pentru a îmbunătăți calitatea predării în școli. Programul se adresează elevilor din comunități vulnerabile, pentru ca, pe termen lung, aceștia să poată avea acces la oportunități de dezvoltare și la locuri de muncă.

AFLA MAI MULTE
picture
picture

Verde la Educație pentru Circulație

„Verde la educație pentru circulație” este un proiect de tradiție, care își propune, an de an, să aducă în atenția copiilor și părinților siguranța rutieră. În cadrul evenimentului anual, cei mici află de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte în drumul lor spre școală, locul de joacă sau către casă, prin lecții interactive. 
AFLA MAI MULTE
picture

Programul Pâine și Mâine

Lidl este partenerul strategic al proiectului Pâine şi Mâine încă de la lansarea sa, în 2016. Pentru că educația este piatra de temelie pentru un viitor mai bun, inițiativa organizației World Vision România are ca obiectiv reducerea abandonului școlar și a analfabetismului în comunitățile defavorizate.

AFLA MAI MULTE
picture
picture

Bucureștiul pregătit pentru cutremur

Bucureștiul Pregătit, un program dezvoltat de Fundația Comunitară București, își propune o abordare realistă și constructivă a cutremurului: trecem de la frică, superstiții sau evitarea subiectului la măsuri concrete, astfel încât locuitorii Bucureștiului să învețe ce au de făcut în caz de cutremur, cum se pot ajuta pe ei și cum îi pot ajuta pe ceilalți.

Afla mai multe
picture

Gala Societății Civile

Gala Societății Civile este unul dintre principalii susținători ai sectorului asociativ din România și un promotor al inițiativelor acestuia în fața celorlalte două sectoare - public și privat, în fața mass-media și în fața publicului larg – prin intermediul competiției anuale și prin intermediul portalului de știri galasocietatiicivile.ro

Afla mai multe
picture
picture

Fundația pentru SMURD

Fundația pentru SMURD este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în anul 2006, care susține, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD). Misiunea sa este de a îmbunătăţi calitatea vieţii persoanelor care locuiesc şi muncesc în România, prin sprijinirea dezvoltării sistemului integrat medical de urgenta şi prim ajutor.

Afla mai multe